loader
Foto

Galerie foto

Descoperă România din poveştile „Regatului Sălbatic”, la TVR 2

Telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să urmărească în fiecare sâmbătă „Regatului Sălbatic”, singura emisiune despre animale, păsări, ecosiste şi biodiversitatea din România. Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 16:10, cel de-al patrulea episod al seriei documentare ne poartă spre: „Habitatul sturionilor”.

 

REGATUL SĂLBATIC

România este o ţară fascinantă, cu păduri întinse, populate cu păsări şi animale sălbatice, peisaje care îţi taie respiratia şi privelişti incredibile pentru cei care iubesc natura. În fiecare sâmbătă, de la ora 16.10, TVR 2 îi invită pe telespectatori să urmărească poveştile „Regatului Sălbatic”, un amplu proiect iniţiat la TVR de realizatorul de film documentar Mihai Ovidiu Enea şi singura emisiune despre animale, păsări, ecosiste şi biodiversitatea din România. Prin demersul său, Mihai Enea spune că protecţia şi conservarea naturii a devenit o urgenţă, dar şi că informaţiile ştiintifice actuale pot preveni distrugerea iremediabilă a naturii. Trebuie doar să le cunoaştem.

„Exista șanse bune că lucrurile să se îndrepte iar emisiunea “Regatul Salbatic” este un demers foarte ascuțit în privinţa asta. De ce spun asta? Pentru că este singură emisiune din peisajul media din România dedicată educației pentru conservarea și managementul responsabil al habitatelor animalelor sălbatice realizată cu consultanță științifică de specialitate. Sunt câteva institute de cercetare în domeniul protecției mediului și conservării pădurilor și două universități care contribuie cu expertiză și specialiști la consolidarea mesajului nostru transmis prin seriile de emisiuni „Regatul Sălbatic”. Cu alte cuvinte, arătăm și cum putem ajunge la rezultate sustenabile nu doar dăm din gură precum „activiştii de mediu bulevardieri”, așa cum le spun eu celor care în naivitatea lor cred că se schimbă ceva dacă mărșăluiesc pe asfalt cu ursuleți de pluş în braţe…. Toate informațiile pe care le prezentăm au la bază cercetare științifică românească validată la nivel internațional. Nu prea batem câmpii ci doar codrii, apele, munții și văile….”, spune realizatorul Mihai Ovidiu Enea.

Orice călătorie în natură este o incursiune în “Regatul Sălbatic" şi timp de 26 de episoade, în fiecare sâmbătă, de la ora 16.10, telespectatorii TVR 2 vor păşi în habitatele diverselor animale din fauna României şi vor învăța lucruri noi.

Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 16:10, cel de-al patrulea episod al seriei documentare “Regatul Salbatic” ne poartă spre: „Habitatul sturionilor”. Realizatorul Mihai Ovidiu Enea ne atrage atenţia asupra necesităţii de a conserva mediul în care trăiesc sturionii, dar ne vorbeşte şi despre impactul social al prohibiţiei pentru comunităţile de pe cursul Dunării.

 

3:30 Documentar 360°GEO (R)

* Arnica, regina Munţilor Vosgi (ARNICA, LA REINE DES VOSGES, Franţa-Germania, 2019)

Realizator: Vincent Froehly

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)

4:25 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2