loader
Foto

“DESCĂLECAȚI ÎN CARPAȚI – Colț de rai cu natură și cai” a revenit la TVR 2

Cel de-al treilea sezon al seriei de documentare realizate de video-jurnalistul Răzvan Petrișor a debutat duminică, 6 ianuarie, de la ora 12.00 și aduce cele mai noi informații pentru pasionații de cai și frumuseți ale României.

 

Descălecaţi în Carpaţi

În fiecare duminică, de la ora 12:00, video-jurnalistului Răzvan Petrișor  îi invită pe telespectatorii TVR 2 la o emisiune despre patrimoniul cabalin de rasă al României, caii crescuți în hergheliile de stat.

În țara noastră sunt cele mai renumite linii de sânge din 12 rase și un sistem de îngrijire și ameliorare care ajuns să fie lecție pentru hipologia mondială. Caii de rasă își testează și conservă gena și prin competiții ecvestre, așa că telespectatorii TVR 2 sunt invitați la competiții de anduranță, obstacole și de atelaje. „Suntem în elita hipologiei mondiale datorită faptului ca statul român, prin Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, investește zeci de milioane de lei anual ca să prezervăm acest patrimoniu național cu valoare universală”, spune jurnalistul.

În rubrica „a-DRONA-lina” telespectatorii au survolat zeci de conace si castele restaurate din țară dovedind că avem destui oameni care sfințesc locul. Și pentru că un rai nu poate exista fără pădure, iar cum România trebuie să crească suprafața împădurită de la 27,5 la sută (în 2019) la 30 la sută până în anul 2030, realizatorul a propus rubrica „TRUNCHI ȘI SUFLET”. În unica emisiune de video-jurnalism învățăm cât de greu se naște și se îngrijește o pădure nouă și cât efort depun silvicultorii care produc peste 50 de milioane de pui forestieri în fiecare an. Cum lemnul este singura resursă naturală regenerabilă e normal să-l transformăm în pătuț pentru copil, creion, lambriu sau cabană, așa că este esențial cum poate fi exploatată durabil pădurea, astfel încât de această bogăție să aibă parte și generațiile viitoare.

În prima ediție a celui de-al treilea sezon “DESCĂLECAȚI ÎN CARPAȚI – Colț de rai cu natură și cai”, am fost martori la proba de anduranță pe 30, 40 și 60 de kilometri și am aflat că Podișul Dobrogean cu vedere la mare este laborator în aer liber pentru testarea cailor arabi pe traseul proiectat de Herghelia Mangalia. La rubrica „A-drona-lina” am zburat deasupra Hergheliei Cislău și am survolat Castelul Karolyi din Carei și Conacul lui Maldăr. Am aflat de ce pădurea României are viitor: se recoltează mai puțin decât se plantează și considerabil mai puțin decât in Austria și Cehia, spre exemplu. La rubrica „Trunchi și suflet” au fost filmaţi silvicultori și pădurari pe șantierul de împădurire.

Noi surprize, în următoarele 9 episoade ce vor fi transmise în fiecare duminică de la ora 12.00, la TVR 2!

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba spaniola

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2