loader
Foto

Galerie foto

De Sfântul Andrei, TVR 2 aduce o nouă lecţie de viaţă pe „Drumul Succesului”

Ema Pendiuc vă invită să o cunoașteți pe  Cristina Costea care, la 24 de ani, a realizat mai multe decât alţii într-o viaţă întreagă!

 

EMA PENDIUC
Drumul succesului

Ediția de sâmbătă, 30 noiembrie, este disponibilă pe TVR+

Sâmbătă, de Sfântul Andrei, de la ora 11.30, TVR 2 vă prezintă o tânără care, la doar 24 de ani, a reuşit să realizeze mai multe lucruri decât alţii într-o viaţă întreagă. Cristina Costea este licenţiată a Facultăţii de Sociologie la Universitatea Bucureşti, manager de proiect, soţie şi mamă a doi copii. Iar acum a devenit cunoscută pentru că a reuşit să schimbe mentalităţi şi să coaguleze o întreagă comunitate.

Gazda emisiunii Drumul Succesului, Ema Pendiuc, declară: „De Sfântul Andrei, am dorit să ofer telespectatorilor o minunată lecţie de viaţă! Într-o comună de la câmpie, într-un sat ce pare uitat de lume, trăieşte o comunitate de oameni mai efervescenţi şi mai harnici cum nu am întâlnit în marile oraşe. S-au pus pe treabă şi au finalizat mai multe proiecte educative pentru tineri, precum şi un loc de joacă pentru copii.  Deşi am trecut prin multe peripeţii la această filmare, după ce reţeaua electrică din judeţ a picat, nu ne-am lăsat şi am filmat cu ajutorul unui generator, pentru că aceşti oameni merită din plin , cu toţii, să fie cunoscuţi de toţi românii. Am rămas impresionată de puterea interioară a Cristinei Costea, ce pare atât de fragilă la exterior. Puterea ei exemplară de a mobiliza zeci de oameni - sunt convinsă că îi va inspira pe telespectatori”.

Cu ajutorul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, moderatoarea emisiunii, Ema Pendiuc, alături de echipa Televiziunii Române, a pornit la drum spre Călăraşi, pe o vreme nemiloasă, în plin avertisment de cod portocaliu de ploi şi furtună. Însă a meritat tot efortul, fiindcă în comuna Spanţov, din judeţul Călăraşi, echipa TVR a fost primită cu multă căldură de cel mai impresionant comitet de primire. Adică de 20 de tineri voluntari ai Asociaţiei Împreună pentru Viitor, de peste 40 de copii îmbrăcaţi în port popular, de directoarea şcolii, de primarul şi preotul comunei. Cu toţii erau nerăbdători să demonstreze ţării întregi că, dacă vrei să faci ceva în locul în care trăieşti, vei reuşi. Depinde doar de voinţă şi de dorinţa de a trăi mai bine, alături de ceilalţi.

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Redactor Dana Ilie

din 16 aprilie //

(Reluare)

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești.

Tudor Greceanu

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2