loader
Foto

De la Auschwitz la Londra şi înapoi

În ediția de marţi, 21 ianuarie, la "Destine ca-n filme" am aflat povestea a două supravieţuitoare: una a lagărului de la Auschwitz, alta a terorii tatălui.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

UPDATE: Ediția din 21 ianuarie a emisiunii Destine ca-n filme este disponibilă online pe TVR+

Într-o perioadă când presa mondenă se concentrează pe divorţurile, cuceririle şi scandalurile unor pseudo-vedete, Iuliana Marciuc se situează la polul opus şi aduce publicului poveşti de viaţă din care noi toţi avem ce învăţa.

Astfel, ea v-a invitat marţi, 21 ianuarie, de la ora 20.45 să o cunoaşteţi la "Destine ca-n filme" pe doamna Eva Tinter care, la cei 88 de ani ai săi, dovedeşte ce înseamnă să ai spirit de învingător. Destinul şi voinţa sa au făcut să se numere printre puţinii supravieţuitori ai lagărului de exterminare de la Auschwitz.

Statisticile arată că în jur de 1,6 milioane de oameni şi-au găsit sfârşitul în lagărele de concentrate şi exterminare de la Auschwitz, ororile săvârşite de nazişti aici depăşind orice închipuire. Teroarea foamei, a bolilor, a condiţiilor inumane de detenţie, a camerelor de gazare şi a gloanţelor ofiţerilor SS era completată de experimentele halucinante la care erau supuşi deţinuţii. Printre foarte puţinii oameni care au reuşit imposibilul, ieşind în viaţă de acolo, a fost şi Eva Tinter. Acum, supravieţuitoarea îşi spune povestea telespectatorilor TVR 2, la „Destine ca-n filme”.

Cea de-a doua eroină a ediţiei din această săptămână la „Destine ca-n filme” este  Delia Antal, cunoscută publicului pentru apariţiile sale în producţii cinematografice internaţionale alături de mari nume de staruri.

Delia Antal se poate considera o femeie împlinită, care şi-a făcut prin forţe proprii un drum în actorie şi care acum este des admirată păşind pe covorul roşu al festivalurilor internaţionale, Însă viaţa Deliei Antal nu a fost întotdeauna aşa. Ea a trecut prin clipe de groază din cauza bătăilor repetate aplicate de tatăl său, ajungând, la un moment dat, să se gândească la sinucidere ca fiind singura variantă de a scăpa de acest calvar.

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2