loader
Foto

De DRAGOBETE, filme pentru toate gusturile la TVR 2

În 24 februarie, TVR 2 a difuzat filme care surprind faţetele iubirii: de la fiorul adolescentin din „Liceenii”, la zbuciumul artistic al lui „Ştefan Luchian” şi dragostea bolnavă din producţia regizorului Pedro Almodovar, în „Pielea în care trăiesc”.

 

”Dragobetele este sărbătoarea iubirii la români”, spune tradiția pentru ziua de 24 februarie, iar TVR 2 a pregătit de la comedii romantice, până la producţii premiate la cele mai respectate festivaluri de gen.

(w882)

De la ora 13.10, vă aşteptăm la un succes al anilor '80, „Liceenii”. Devenită un simbol al adolescenţilor din România, producţia regizorului Nicolae Corjos, lansată în 1987, cu Ştefan Bănică Jr, Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tamara Buciuceanu şi Ion Caramitru în rolurile principale, spune povestea de iubire dintre dintre doi elevi din clasa a X-a, Mihai, un provincial ajuns la un liceu din Bucureşti, unde pasiunea sa pentru filosofie şi matematică este eclipsată de cea pentru Dana. Încă de la debut, sălile au fost neîncăpatoare, iar în primele şase luni de proiecţie, „Liceenii” a înregistrat un record, cu peste cinci milioane şi jumătate de spectatori. Au trecut 40 de ani de atunci, iar lungmetrajul este vizionat şi de noile generaţii. Melodia „Ani de liceu”, de pe coloana sonoră, a fost scrisă de compozitorul Florin Bogardo și interpretată de Stela Enache şi a devenit un fel de imn al liceenilor.

(w882)

De la ora 20:10, telespectatorii pot alege filmul biografic din anul 1981, „Ştefan Luchian”, povestea vieţii apreciatului pictor român, în regia lui Nicolae Mărgineanu, cu Ion Caramitru şi Maria Ploae în rolurile principale. Despre autorul celebrului tablou „Anemone” au auzit mulţi, dar puţini sunt cei care cunosc viaţa sa plină de durere.

(w882)

În urma unei moşteniri, care-l fereşte de griji materiale, tânărul Ştefan Luchian are parte de reuşite profesionale. Visul se transformă în coşmar când apar primele semne ale bolii care-l va lăsa, în final, paralizat. Averea se risipeşte, iubita îl trădează şi se mărită cu altul, iar prietenii îl abandonează. Când paralizia îi ajunge la degete, simțind că pictura este tot ceea ce i-a mai rămas, Luchian continuă să picteze cu penelul legat de braț.

(w882)

Filmul de arta de la ora 22:10 vă propune „Pielea în care trăiesc” (LA PIEL QUE HABITO-Spania 2011) producţie a regizorului Pedro Almodovar, cu Antonio Banderas şi Elena Anaya în rolurile principale. După moartea soţiei sale în flăcările produse de un accident rutier, doctorul Robert Ledgard, un eminent chirurg plastician, lucrează timp de 12 ani la crearea unui tip de piele rezistentă la orice fel de agresiune. Pe lângă anii de studiu şi experienţă, doctorul mai are nevoie de trei lucruri: lipsa oricărui scrupul, un complice devotat şi o femeie drept cobai. Cum scrupulele n-au fost niciodată un impediment, iar Marilia, cea care îl îngrijeşte de când s-a născut, îi este extrem de loială, mai rămâne problema cobaiului: o femeie misterioasă care devine întruchiparea obsesiei sale.

(w882)

Filmul „Pielea în care trăiesc”, de Pedro Almodovar, a primit următoarele premii: BAFTA pentru cel mai bun film străin; Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin; Nominalizare la Palme d'Or; Festivalul de la Cannes; 4 premii Goya.

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 76

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Prezentator Liana Stanciu

Trauma divortului

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2