loader
Foto

Galerie foto

De Crăciun, TVR 2 difuzează concertele Orchestrei şi Corului Tabernacle

Timp de trei zile (24-26 decembrie), TVR 2 va difuza câteva dintre cele mai cunoscute reprezentaţii ale faimosului ansamblu american. Natalie Cole, Jane Seymour şi SISSEL sunt doar câţiva dintre invitaţii Tabernacle.

 

Format din 360 de membri, Corul Tabernacle a fost numit de preşedintele SUA Ronald Reagan „corul Americii”. Câştigător al premiilor Emmy şi Grammy, şi cu o vechime de peste 150 de ani. corul MoTab (aşa cum mai este numit) a lansat peste 130 de albume şi a cântat la ceremoniile de inaugurare a zece preşedinţi americani. În plus, a avut 20 de reprezentaţii la Jocurile Olimpice de iarnă din Salt Lake City şi a cântat în 28 de ţări.

Orchestra Tabernacle din Salt Lake City a fost fondată în 1999, de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă (Biserica Mormonă) şi de-a lungul anilor a reuşit să impresioneze scena muzicală internaţională cu interpretarea sa.  Ansamblul interpretează numeroase opere simfonice atât la sediul din Salt Lake City, cât şi în numeroasele turnee pe care le face.  Ultimele înregistrări au apărut în clasamentele Billboard Classic.

Marţi, 24 decembrie, de la ora 18:30, Corul şi Orchestra Tabernacle vor cânta alături de King’s Singers. Vocile de aur ale Marii Britanii, ansamblul King’s Singers bucură publicul din întreaga lume fiind prezenţi în peste 100 de concerte anual.

Alături de Orchestra şi Corul Tabernacle din Salt Lake City au încântat publicul din America cu un concert de colinde. „Rise Up, Shepherd, and Follow!”, „Little Drummer Boy” şi „Jingle Bells” sunt câteva dintre minunatele miniaturi muzicale interpretate de cei 4 muzicieni.
Tot marţi, de la ora 22:00 (în reluare mercuri, ora 18.30) Orchestra şi Corul Tabernacle vor cânta alături de Natalie Cole.
Câştigatoare a nenumărate premii Grammy, una dintre cele mai iubite voci ale Americii, Natalie Cole se alătura Corului şi Orchestrei pentru a sărbători cel mai frumos moment din an: Crăciunul. În faţa a peste 10.000 de spectatori, Natalie Cole va interpreta câteva dintre cele mai iubite colinde americane, două dintre acestea -  „It’s the Most Wonderful Time of the Year” şi „Hark! The Herald Angels Sing” - fiind preferatele cântăreţei.

În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie (ora 22:00 şi, în reluare, pe 26 decembrie, de la 18:30), alături de dirijorul Mack Wilberg, pe scenă va urca Jane Seymour. Într-o sală cu 10.000 de oameni, într-un decor de poveste - o scenă uriaşă decorată cu sute de lumini, cu o scenografie impresionantă (turnuri de castel, vitralii şi brazi împodobiţi) – celebra actriţă va povesti  minunata istorie a Bunului Rege Wenceslas  în acompaniamentul frumoaselor colinde americane.

A doua zi de Crăciun (26 decembrie, ora 22:00 şi, în reluare, 27 decembrie ora 18:30) pe scena din Salt Lake City va cânta soprana Sissel.  Chiar dacă Celine Dion este autoarea celebrului single multipremiat din fimul Titanic, vocea care însoţeşte coloana sonoră a celui mai emoţionant film din secolul al XX-lea apartine, de fapt, norvegienei Sissel, care s-a alăturat Orchestrei şi Corului Tabernacle din Salt Lake City pentru a bucura inimile miilor de spectatori cu o serie de colinde tradiţionale norvegiene şi americane.

3:25 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.8

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)

4:15 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2