loader
Foto

De ce trebuie reciclate deşeurile?

Duminică, 8 iunie, de la ora 13.30, am aflat lucruri noi în materie de „Natură şi sănătate”, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Natură şi sănătate

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În ediţia de duminică, 8 iunie, descoperim cât de important este să avem un zâmbet frumos, precum şi care sunt cele mai frecvente greşeli făcute în alimentaţie.

Avem şi un program special pentru copii, care vor învăţa de ce trebuie reciclate deşeurile.

Şi pentru că am adus în discuţie reciclarea deşeurilor, iată câteva sfaturi despre aruncarea corectă a acestora şi despre ce înseamnă gesturile voastre.

* Plasticul

Reciclarea plasticului reduce consumul de apă şi reduce generarea de CO2 de 2,5 ori. Cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 şi 800 de tone de petrol brut.

Din deşeurile de ambalaje din plastic se obţin: fibre pentru covoare, material de umplutură pentru jucăriile din pluş, materiale izolatoare pentru saci de dormit, carcase pentru CD-uri.

Se pot recicla recipientele pentru băuturi, cele pentru produse lactate, ale produselor cosmetice şi detergenţilor, caserolele din plastic şi polistiren şi pungile de plastic.

Nu se colectează selectiv capacele recipientelor care nu sunt din plastic, ghivecele de plastic, produsele mixte (combinaţii de plastic şi metal).

* Hârtia

O tonă de deşeuri de hârtie salvează cinci arbori cu o vechime de 80-100 de ani, sau aproximativ cinci metri cubi de masă lemnoasă necesară fabricării unei cantităţi echivalentă de celuloză. Un copac absoarbe până la 27 de kilograme de substanţe poluante într-un an. Este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hârtie.

* Metalul

Metalul se aruncă în aceeaşi pubelă cu plasticul, cea marcată cu galben. Se reciclează dozele de băuturi şi recipientele de conserve.

Pentru mai multe detalii şi explicaţii urmăriţi ediţia din 8 mai a emisiunii „Natură şi sănătate”, începând cu ora 13.30.

***

Emisiunea „Natură şi sănătate” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

*Best Of Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2