loader
Foto

De ce iubim Televiziunea Română

Marți, 31 decembrie, TVR a împlinit 57 de ani, iar cu această ocazie TVR 2 a difuzat o emisiune dedicată televiziunii. Corina Chiriac, Alexandru Mironov şi Cristian Ţopescu au vorbit despre momentele frumoase petrecute la TVR.

 

Emisiunea ”De ce iubim Televiziunea Română”, difuzată marți 31 decembrie, este disponibilă online pe TVR+

”De ce iubim Televiziunea Română” este întrebarea adresată câtorva dintre cele mai cunoscute personalităţi ale audiovizualului românesc, mai ales acum, la final de an, când celebrăm ZIUA TVR la 57 de ani de la difuzarea în direct a primului Revelion televizat din România. Împreună cu Daniela Zeca Buzura – moderatorul emisiunii, Corina Chiriac – îndrăgita interpretă a multor slagăre şi show-uri TV, a cărei carieră muzicală de aproape 50 de ani s-a identificat cu Televiziunea Română,  Alexandru Mironov - reputat scriitor de sience-fiction şi realizator de emisiuni de ştiinţă şi educaţie şi Cristian Ţopescu – jurnalist şi comentator sportiv de legendă, ne dezvăluie în 50 de minute o istorie personală despre anii petrecuti în TVR.

Atmosfera sărbătorească din studioul 2, ce poartă numele unuia dintre cei mai reputaţi oameni de televiziune, regizorul Alexandru Bocăneţ, este întregită cu secvenţe din arhiva de aur a Televiziunii Române. Nu puteau lipsi imagini ale primului Revelion TVR transmis din sediul din Str. Moliere în 1957, cântece îndrăgite interpretate de Mihaela Mihai, Anda Călugăreanu, Corina Chiriac, Orchestra Radiodifuziunii Române condusă de dirijorul Sile Dinicu, momente memorabile în intrepretatrea unor mari actori ca Teofil Vâlcu şi Dem Rădulescu, figuri legendare ale televiziunii publice. La Mulţi Ani TVR! - prima televiziune a tuturor românilor.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2