loader
Foto

Galerie foto

De 25 ani în slujba copiilor

Vineri, 4 decembrie, „Poveste după poveste” a ajuns la Valea Plopului şi Valea Screzii, două sate din judeţul Prahova unde părintele Tănase şi Asociaţia Pro Vita au îngrijit, în ultimii 25 de ani, 3500 de copii. De la ora 20:10, la TVR 2 şi TVR+.

 

Poveste după poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii.

Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

În anii ‘90, jumătate din prima casa construită la Valea Screzii s-a ridicat cu fonduri adunate de TVR 2 si Jeana Gheorghiu. La sfârşit de noiembrie 2015, Asociaţia hrănea, zilnic, mai mult de 400 de oameni, dintre care 356 sunt copii.

„Statul vă ajută cu ceva?” – l-am întrebat pe părintele Tănase. „Ne ajută. În sensul că ne lasă în pace”, a răspuns el. Aşa că în cele 57 de case Pro Vita, mâncarea, hainele şi mobila vin exclusiv din donaţii.

„Iar când l-am intrebat pe părinte ce crede că o să mai filmăm la Valea Plopului peste 10 ani, mi-a răspuns că speră că aici o să trăiască oameni care să nu mai depindă de nimeni, să se descurce singuri, să aibă locuri de muncă, să devină un loc de care Pro Vita să nu mai fie nevoie să se ocupe”, spune Irina Luca, gazda emisiunii Poveste după poveste.

***

Dacă vreţi să sprijiniţi Asociaţia Pro Vita, aflaţi din emisiunea Poveste după poveste cum o puteţi face şi care sunt nevoile imediate acum, la început de iarnă.

 

Asociatia Pro Vita pentru născuți și nenăscuți

cod fiscal 7250 977

Nr .cont bancar: 2511.A01.0.1184390.0211.ROL.1

BCR Sucursala Vălenii de Munte

Cod IBAN RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001

Codul băncii 53940

Codul Swift RNCBROBU

Numele băncii Banca Comercială Română

Adresa băncii Str. Berevoieşti nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova

Mai multe informaţii găsiţi aici: http://www.asociatiaprovita.org/dona%C8%9Bii/

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Craiova

* Tăst Show

* Saramură de porc șsi ciulama de ciuperci la Poiana Mare

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2