loader
Foto

Galerie foto

De 1 DECEMBRIE, vedetele se întrec în fapte bune la „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!”

Sâmbătă, de la ora 20.10, Ana Ularu, Narcis Răducan, Andreea Marin, Ovidiu Lipan Ţandărică, Călin Goia şi Vasile Stângă vor răspunde la întrebări de cultură generală pentru trei cauze umanitare, câte una pentru fiecare regiune istorică.

 

Documente disponibile pentru descarcare:

În ziua în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, Virgil Ianțu, gazda „Câștigă România!”, a pregătit o ediție specială. În platoul emisiunii, fiecare pupitru va reprezenta câte o zonă istorică: Ana Ularu și Narcis Răducan vor concura pentru Țara Românească, Andreea Marin și Ovidiu Lipan Ţandărică sunt reprezentanții Moldovei iar Călin Goia şi Vasile Stângă intră în concurs pentru Transilvania. Răspunsurile corecte vor aduce bani pentru câte o cauză umanitară din zona pe care invitaţii o reprezintă.

(oar_w460)

Cauzele umanitare susținute de artiști.

TEREN DE BASCHET. În ziua de azi, copiii de la oraș cresc în fața televizorui sau calculatorului, dar educația înseamnă inclusiv educație fizică, iar pentru sănătate nutriția și mișcare sunt factori decizivi. Cu sumele strânse în ediția specială „Câștigă România!” se va construi un teren de baschet în Complexul Cultural și Sportiv Studentesc - TEI, o inițiativă care facilitează accesul tuturor pe terenul de sport.

REPARAȚII ȘCOALĂ. În Doroșcani, județul Iași, se află o școală primară fără toaletă și cu un acoperiș spart. În ediția specială de 1 Decembrie, vedetele vor încerca câștige suma necesară pentru ca școala să fie reparată și să le creeze copiilor condiții mai bune pentru a putea învăța.

CASA SPERANȚEI. Una dintre problemele grave cu care se confruntă societatea românească este abandonarea copiilor. Din cauza sărăciei, părinții pleacă la muncă și sute de copii rămân anual pe drumuri. Mai ales în comunitățile rurale acest fenomen e acut. Dar sunt și sate unde oamenii se luptă să schimbe ceva și au grijă de copii, ca și cum ar fi ai lor. Nu îi lasă pe drumuri, ci s-au organizat la nivel local, salvând zeci de suflete. Un asemenea caz este în Hunedoara.

(oar_w460)

De 1 decembrie, la „Câștigă România!” nu vor lipsi momentele artistice, care vor fi susţinute de ansamblul folcloric ”Ghiocelul”, înființat în 1973, cu artiști între 6 și 65 de ani, grupul de tulnicărese „Moațele”, tinerele care au învăţat suflatul în tulnic de la Mariana Gligor, cea care e considerata un „tezaur uman viu” şi vicecampionii naționali la street dance, Trupa Squad Fam, antrenată de Claudia Zaharescu. Ediţia se va încheia cu un mesaj emoționant al trupei Voltaj, pentru cei 100 de ani pe care îi împlineşte România astăzi.

Regulamentul ediției speciale „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!” AICI

 

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2