loader
Foto

Galerie foto

„Cum s-au făcut 60?” - programul despre istoria Televiziunii, văzută din culise

Din 23 noiembrie, în fiecare miercuri, de la ora 20:00, la TVR 2 şi TVR HD. În primul episod, realizatorul Dana Deac a aflat de la Sanda Ţăranu poveşti nespuse, dintr-o viaţă petrecută pe micul ecran.

 

TVR 60

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Din 23 noiembrie, în ciclul „TVR 60”, la TVR 2 puteţi urmări, în fiecare miercuri, programul „Cum s-au făcut 60?”.

Săptămânal, aici vă este prezentată o serie de emisiuni-reportaj, care aduce în prim-plan meseriile specifice televiziunii, prin prisma unor personaje binecunoscute publicului: Sanda Ţăranu, Adelin Petrişor, Cornel Mihalache, Emil Hossu-Longin, Irina Luca, Carmen Movileanu, Bogdan Stănescu, Luminiţa Dumitrescu.

Acestea sunt doar câţiva dintre cei care dezvăluie amintiri şi poveşti din culisele muncii în TVR. Reporteri, prezentatori, tehnicieni, scenografi, regizori, secretare, telefoniste, operatori-imagine  - sunt doar câteva dintre meseriile de televiziune care au fiecare rolul lor în traseul unei emisiuni de televiziune. Imaginile de arhiva vin să completeze poveştile dar nu lipsesc nici interviuri care ne aduc în prezent şi ne dezvăluie modul în care s-a schimbat şi s-a modernizat televiziunea.

În primul episod, realizatorul Dana Deac află de la Sanda Ţăranu poveşti nespuse, dintr-o viaţă petrecută pe micul ecran.

Sanda Ţăranu spune că a fost prezentator de programe, nu crainică - meseria de prezentator presupunând pregătire, cultură generală şi experienţă de televiziune. Ea îşi aminteşte, de exemplu, de discursul în limba finlandeză pe care l-a susţinut în cadrul unei seri culturale române, prezentate la televiziunea finlandeză. La magazia de costume, cunoscuta prezentatoare regăseşte câteva din ţinutele create special pentru ea de-a lungul vremii.

Realizator: Dana Deac. Producător: Ioana Mureşan

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!


18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 48

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2