loader
Foto

Galerie foto

Cu Frații de Viță pe Drumul Vinului, de la Cocoșul Negru la Licorna

Sâmbătă, de la ora 17:00, fraţii Cătălin și Adrian Păduraru deschid telespectatorilor TVR 2 porţile „lumii vinului” în care, de regulă, au acces iniţiaţii.

 

ADRIAN ȘI CĂTĂLIN PĂDURARU
Frați de viță

Licorna Winehouse se află în Dealu Mare, în localitatea Gura Vadului, la 7 km de orașul Mizil. Frații de Viță au aflat că numele este inspirat de la animalul mitologic ce posedă puteri miraculoase: vindecă boli, curăță răul și dă viață - la fel ca și vinul produs aici.

Cel care ,,a îmblânzit unicornul” se numește Gabi Lăcureanu – oenologul care a transformat vechea cramă Cocoșul Negru construită în 1909, într-o afacere care câștigă cu vinurile sale medalie după medalie la concursurile naționale și internaționale.

Legenda spune că domnitorul Constantin Brâncoveanu i s-a arătat în vis primului proprietar al cramei spunându-i că trebuie sa facă un vin negru, precum cocoșul din curte. Visul a fost îndeplinit, iar vinul se face și astăzi, chiar dacă numele cramei s-a schimbat. Există aici cinci game pentru iubitorii de vin: Serafim, Bon Viveur, Anno, vinuri pentru eveniment – Licorna și vinuri pentru desert.

(w882)

După o pauză de cafea, savurată din plin în compania unui maestru în arta cafelei – Gheorghe Florescu, Frații de Viță merg mai departe, către SERVE -crama ce are ca scop valorificarea bogăției terroir-ului din Ceptura.

În urmă cu mai bine de 25 de ani, întreprinzătorul conte francez Guy de Poix s-a îndrăgostit de vinul românesc după ce a băut un pahar de Fetească Neagră. Așa a început o frumoasă călătorie pe drumul viței de vie și a înființat SERVE, prima societate privată din sectorul viticol românesc.

Povestea merge mai departe, tradiționalul se îmbină cu modernul pentru a conduce soiurile românești către desăvârșire într-un vin excepțional, cu un caracter aparte. Iubitorii de vin pot degusta Vinul Cavalerului, Terra Romana sau Cuvee la un picnic, în frumusețea naturii, chiar în mijlocul cramei.

La final, Frații de Viță își marchează impresiile prin câteva instantanee fotografice, realizate cu pasiune și talent de Costin Tudose, creatorul imaginii concursului VINARIUM.

6:40 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2