loader
Foto

Galerie foto

CSI: Crime şi investigaţii - iată rezumatul episoadelor din perioada 1-5 septembrie

De luni până vineri, de la ora 23.00, la TVR 2, episoade în premieră pentru România.

 

Luni, echipa CSI face cunoştinţă cu noul lor şef, D.B. Russell. Russell este un veteran CSI care în ciuda vârstei, este încă pasionat de meseria lui, inclusiv de cele mai noi descoperiri ştiinţifice în domeniu. Primirea de care Russell are parte nu este una tocmai cordială, echipa fiind încă sub efectul schimbărilor dictate de şefi. Nick este încă furios de decizia celor de la Afaceri Interne de a accepta demisia lui Langston, iar Brass este de aceeaşi părere, chiar dacă regretele faţă de plecarea lui Langston nu îl împiedică să creadă că l-ar putea aprecia pe Russell. Catherine şi Nick încearcă şi ei, cu greu, să „digere” modul în care s-a tranşat cazul lui Haskell şi al lui Langston şi nu înţeleg de ce un şef bun a trebuit să fie înlăturat şi înlocuit cu unul necunoscut.

Între timp, într-un tramvai din Las Vegas are loc un atac în urma căruia mai multe persoane mor împuşcate sau înjunghiate. Singurul supravieţuitor care a scăpat nevătămat este un băieţel care, din cauza şocului, nu poate comunica cu anchetatorii. Iar când Russell reuşeşte totuşi să afle de la copil detalii capitale pentru rezolvarea cazului, Nick începe să prindă încredere în noul şef.

Marţi, echipa este completată de venirea unui nou membru, Morgan Brody, fiica lui Conrad Ecklie care se mută de la divizia din Los Angeles la cea din Las Vegas. Iar cazul care trebuie investigat este cel în care o familie întreagă este masacrată: bunica, mama, tatăl şi fiica. Şi spre deosebire de toate celelalte dăţi când poliţiştii căutau ucigaşii şi încercau să obţină mărturia lor, acum echipa trebuie să facă faţă unei „avalanşe” de suspecţi care, fiecare în parte, se declară vinovat de crima multiplă.

Miercuri, Nick vizitează o galerie de artă cu exponatele realizate din materiale reciclate de la gunoi. Numai că în loc de un act de cultură, Nick descoperă într-un bloc de ciment transformat în obiect de artă, rămăşiţe umane în descompunere. Acest lucru declanşează o anchetă amplă pe parcursul căreia apar legături strânse cu un caz mai vechi, considerat rezolvat de CSI. Suspectul principal se dovedeşte a fi o femeie care, la final, le rezervă tuturor o mare surpriză.

Joi, Catherine, Greg şi DB participă la ceremonia de deschidere a Muzeului Mafiei, la care discursul de inaugurare urmează să fie rostit de fostul primar al Las Vegas-ului, Oscar B.Goodman (care joacă propriul rol), ca fost avocat al Mafiei. În momentul în care fostul primar apare, el este împuşcat de mai multe ori fără ca cineva să îşi dea seama cine a tras şi de unde. Tentativa de asasinat eşuează totuşi, pentru că Oscar purta pe sub cămaşă o vestă anti-glonţ (ştiind că atât ca fost avocat al Mafiei, dar şi ca fost politician, îşi făcuse destui duşmani). CSI declanşează imediat ancheta şi astfel ajunge să dezgroape afaceri mai vechi ale mafiei, rămase de mare actualitate. În acelaşi timp, Nick şi Morgan au şi ei cazul lor: o cameristă a unui hotel de lux este găsită asasinată în camera unui prinţ arab. Din momentul descoperirii unei camere de supraveghere ascunse în apartamentul prinţului, cei doi cred că lucrurile se vor simplifica - numai că, urmărind înregistrarea, adevărul devine mult mai greu de aflat.

Iar vineri, viaţa lui Morgan este serios ameninţată când elicopterul în care se afla pentru a transporta o victimă la spital este deturnat de către autorul unei duble crime care vrea să fugă în Mexic. Întreaga echipă CSI porneşte într-o adevărată cursă contra-cronometru pentru a o salva pe colega lor Morgan, dar şi pentru a-l convinge pe terorist să se predea.

8:00 Documentar 360°GEO

* Chartres, arta vitraliului (CHARTRES, L’ART DU VITRAIL, Franţa-Germania, 2020) Redifuzare

*Într-unul dintre ultimele centre franceze ale artei vitraliului, Chartres, ne întâlnim cu maeştri sticlari pasionaţi, care ţin în viaţă tradiţia acestei tehnici. Printre ei, Jacques Loire, care nu şi-a pierdut defel creativitatea la 80 de ani împliniţi.

Catedrala Notre-Dame din Chartres impresionează prin monumentalitate şi prin splendoarea vitraliilor, vechi de mai bine de 800 de ani. La poalele sale se mai află câteva ateliere de pictură pe sticlă, care se străduiesc să salveze un patrimoniu cultural inestimabil.

Realizator: Jean-Baptiste Mathieu

Redactor: Gabriela Onea

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2