loader
Foto

Galerie foto

„CSI: Crime şi investigaţii”: final sezon 13 cu Ozzie Osbourne şi debut sezon 14

Îm această săptămână, în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 23.00, la TVR 2

 

Luni, 31 iulie de la ora 23.20 şi marţi, 1 august, de la ora 23.00, la TVR 2 urmăriţi ultimele două episoade ale sezonului XIII - în cel de marţi jucând şi cunoscutul cântăreţ rock Ozzy Osbourne. De miercuri, pe acelaşi tronson orar, TVR 2 continuă serialul „CSI: Crime şi investigaţii” cu sezonul 14.

Iată pe scurt, ce puteţi vedea îm această săptămână:

Episodul 21: Ghosts Of The Past (luni, 31 iulie, ora 23:20)

Un vânător de fantome, Doug Lasky, este ucis într-un abator abandonat care în trecut a fost scena mai multor crime oribile. Doug fost omorât în acelaşi fel în care, în trecut, un criminal în serie, Walter Simms, şi-a omorât victimele. Ancheta inițială pare să indice ca potențiali suspecți pe coechipierii de vânătoare ai lui Doug, Owen și Carrie, însă teoria se duce de râpă atunci când Carrie este bătut până la moarte la abator de către un alt atacator misterios. Criminaliştii CSI încep să studieze cazurile victimelor lui Simms.

Episodul 22  - „Skin in the game” (marţi, 1 august, de la ora 23.00) - care încheie al XIII-lea sezon.

Echipa CSI descoperă cadavrele a trei prostituate, în trei locuri diferite, însă modul în care sunt aşezate îi face pe investigatori să creadă că au de-a face cu acelaşi criminal. Russell îşi dă seama că cele trei crime refac scene dintr-un volum din secolul al XVI-lea al „Comediei divine” de Dante.

Pe baza acestei teorii, Russell crede că asasinul are de gând să omoare încă alte cinci persoane, iar fiica lui Brass s-ar putea să fie una dintre victime. Investigatorii ajung la un preot din Las Vegas, pe care-l bănuiesc de proxenetism – având legături cu celelalte victime – şi-i propun să o folosească pe agentul Morgan drept momeală.

Sezonul XIV începe cu D.B. şi Finn care o caută pe Morgan, în timp ce Brody are parte de-o descoperire şocantă care-i pune viaţa în pericol. Tot în cel de-al XIV-lea sezon,  echipa de criminalişti investighează cazuri neobişnuite şi brutale, printre care un jaf de la cazino, un incediu într-un club de noapte, un caz nerezolvat care duce echipa la o crimă din 2000, uciderea unui  om fără adăpost, a unui Moş Crăciun sau a unei tinere de 16 ani.

Episodul 1: „The Devil and D.B. Russell” (miercuri, 2 august, de la ora 23:00)

După ce-au descoperit că agentul CSI Morgan şi Ellie Brass au fost răpite de un criminal în serie, echipa de investigatori încearcă să lege piesele cazului înainte de-a fi prea târziu. Criminalul, folosindu-se de gravurile din Divina Comedie a lui Dante drept inspiraţie, lasă încă două trupuri pe străzile Las Vegasului. Cu doar două din cele Nouă Cercuri ale Iadului rămase, echipa ştie că următoarele victime vor fi Morgan şi Ellie Brass.

Episodul 2: „Take The Monday And Run” (joi, 3 august, de la ora 23:00)

Imediat după un câştig imens la poker, în casino are loc o pană de curent, timp în care sunt furate jetoane în valoare de peste 1 milion de dolar.

Poliţia îl prinde pe presupusul hoţ, însă acesta moare neaşteptat;  după o primă percheziţie, poliţiştii nu găsesc la el decât nişte bani şi jetoane false. În acel moment, poliţiştii cheamă echipa de criminalişti CSI pentru a investiga o crimă şi un jaf.

Episodul 3: „Torch Song” (vineri, 4 august, de la ora 23:00)

Un incediu la o sală de concerte duce la moartea a patru persoane, din care două erau membri într-o trupă de muzică. Când autopsia scoate la suprafaţă că victimele au murit din cauza strangulării şi nu a incendiului, echipa de criminalişti începe să verifice trecuturile muzicienilor, dar şi ale participanţilor la concert, în speranţa că vor găsi un motiv al crimei.

Sara găseşte simboluri naziste şi ale supremaţiei albe pe corpul uneia dintre victime şi află că trupa, numită White Cross, s-a remarcat prin instigările la ură pe care le-a făcut în public.

8:00 Documentar 360°GEO

* Chartres, arta vitraliului (CHARTRES, L’ART DU VITRAIL, Franţa-Germania, 2020) Redifuzare

*Într-unul dintre ultimele centre franceze ale artei vitraliului, Chartres, ne întâlnim cu maeştri sticlari pasionaţi, care ţin în viaţă tradiţia acestei tehnici. Printre ei, Jacques Loire, care nu şi-a pierdut defel creativitatea la 80 de ani împliniţi.

Catedrala Notre-Dame din Chartres impresionează prin monumentalitate şi prin splendoarea vitraliilor, vechi de mai bine de 800 de ani. La poalele sale se mai află câteva ateliere de pictură pe sticlă, care se străduiesc să salveze un patrimoniu cultural inestimabil.

Realizator: Jean-Baptiste Mathieu

Redactor: Gabriela Onea

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2