loader
Foto

Galerie foto

Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu - la „Omul cu chitara”

Ducu Bertzi şi Cristina Şoloc i-au avut ca invitaţi pe cei doi - duminică, 25 mai, de la ora 14.00, la TVR 2.

 

DUCU BERTZI
CRISTINA ŞOLOC
Omul cu chitara

Ediția este disponibilă pe TVR+

Doi dintre cei mai cunoscuţi membri ai legendarului grup Iris au fost în platoul TVR 2 la emisiunea Omul cu chitara, prezentată de Ducu Bertzi şi Cristina Şoloc. Este vorba de Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu care au venit la TVR 2 însoţiţi de cei doi colegi suedezi din trupa Super-Grup - cu care se află în turneu prin România.

Cristi Minculescu, cunoscut în special pentru activitatea sa de peste 30 de ani ca vocalist al trupei IRIS, este considerat de mulţi ca având cea mai bună voce a rockului românesc. Cariera, concertele sale fulminante, compoziţiile şi maniera proprie de interpretare, l-au impus ca fiind una dintre principalele figuri ale lumii rock, devenind un artist legendar.

Nuţu Olteanu este unul dintre fondatorii grupului IRIS, compozitor al primelor succese ale grupului şi chitarist solo în epoca de glorie absolută din anii '80. În faţa lui a dat probă Cristi Minculescu pentru a deveni vocea grupului IRIS, cei doi devenind apoi colegi până la începutul anilor '90, când Nuţu Olteanu a decis să se stabilească în Suedia. Acolo, el şi-a continuat cariera de instrumentist, vocalist şi profesor de muzică – dar în adâncul sufletului său a păstrat nostalgia celor mai frumoşi ani din carieră, petrecuţi împreună cu Cristi Minculescu. Aşa că, odată cu stabilirea lui Cristi în Germania, cei doi au demarat proiectul “Cristi Minculescu & Nuţu Olteanu - Super Grup" din care mai fac parte şi doi muzicieni suedezi.

Acum, la TVR 2, ei vor vorbi despre debuturile artistice, despre familii, despre viaţa de acum şi despre planurile lor de viitor. Şi, ca la fiecare ediţie, invitaţii emisiunii ne vor delecta cu câteva dintre cele mai frumoase cântece din repertoriu.


Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Puteţi descărca aplicațiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Din 9 martie, în fiecare duminică, de la ora 16.00, Ducu Bretzi este Omul cu chitara – cel care aduce la TVR 2, alături de Cristina Şoloc, atmosfera caldă a şuetelor cu amintiri şi întâmplări din lumea muzicii folk. Pe parcursul unei ore telespectatorii se pot delecta cu muzica sufletului, cu poezie pe accorduri calde, poveşti folk spuse la gura sobei de către artişti consacraţi ai genului sau tineri care s-au afirmat în ultimii ani.

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Redifuzare

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

*Retete moldovenesti de post cu urzici gătite la Mănăstirea Văratec

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2