loader
Foto

Crăciun fericit la TVR 2

TVR2 vă oferă un program special care duce magia Sărbătorilor de iarnă în casele noastre. Concerte, spectacole, ediţii şi transmisiuni speciale, colinde, slujbele de la Vatican şi filmele artistice diverse vor aduce tuturor Sărbători de neuitat.

 

„Destine ca-n filme”, „Noapte indigo”, „Omul cu chitara”, „Credo”, „Rock în parc”, „Trei tenori”, „Hai-hui”, acestea sunt doar câteva dintre emisiunile de pe TVR 2 care v-au pregătit ediții speciale dedicate sărbătorilor de iarnă.  De-a lungul următoarelor zile, vă veți întâlni cu cele mai îndrăgite vedete ale Televiziunii Române, vom aduce cele mai frumoase spectacole de colinde cu Michael Bublé, The Piano Guys, Taylor Swift, Alicia Keys sau Coldplay; venim cu tradiționalele slujbe religioase de la Vatican, unde Papa Francisc va transmite celebrul „Urbi et Orbi”, ajungem la Betheleem şi Nazaret, într-o ediție a emisiunii „Cap Compas” și vom vedea câteva din filmele de Crăciun care au făcut istorie în cinematografia internațională.

La „Destine ca-n filme” Iuliana Marciuc a pregătit telespectatorilor exemple de oameni care luptă cu soarta sau pentru a-şi îndeplini visele. Îl vom cunoaște pe Tudi Laurian, un adolescent pe care destinul şi nepriceperea unor medici l-au făcut dependent de scaunul cu rotile. Viaţa lui a însemnat numai operaţii, tratamente lungi şi costisitoare şi cu toate astea, Tudi nu plânge, nu se vaită şi nu cere mila nimănui şi îşi surprinde des mama cu vorbe pline de înţelepciune şi cu zâmbetul său care, în ciuda atâtor suferinţe îndurate, îi luminează mereu faţa. Mai multe informații despre ediția de marți, 23 decembrie, găsiți aici.

Miercuri, 24 decembrie, la 30 de minute trecute de miezul nopții (00:30) vă aducem Shakespeare by & by Căciuleanu (transmisiune în simulcast şi la TVR HD). TVR 2 prezintă publicului filmul realizării spectacolului „Folia, Shakespeare&Co” de Gigi Căciuleanu şi arată, pas cu pas, cum s-a construit acest spectacol de către marele coregraf român Gigi Căciuleanu împreună cu trupa sa de tineri „dansactori”, asa cum însuşi maestrul îi numeşte.

Pe 25 decembrie, începem ziua cu transmisiunea de la ora 13:00, în direct de la Vatican, de unde Papa Francisc va ține tradiționalul „Urbi et orbi”. Din platoul Televiziunii Române, moderatorul Titi Dincă va modera ediția specială alături de  preot prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, Decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti. Mai multe detalii despre transmisiunile în direct de la Vatican, găsiți aici.

Programul complet al TVR 2 pentru 25 decembrie, prima zi de Crăciun,  poate fi citit aici.

În a doua zi de Crăciun (vineri, 26 decembrie, ora 19:00), vom asculta Concertul The Piano Guys (The Piano Guys Live at Red Butte Garden, SUA, 2013). Trupa provine din statul american Utah şi se bucură de o ascensiune meteorică datorită auto-promovării pe internet cu o serie de videoclipuri originale. Alcătuită din Steven Sharp Nelson la violoncel şi Jon Schmidt la pian, trupa are în repretoriu atât creaţii proprii, cât şi interpretări ale unor piese celebre, de succes.

Programul complet al TVR 2 pentru 26 decembrie, a doua zi de Crăciun,  poate fi citit aici.

Printre filmele pe care TVR 2 le va difuza în această perioadă, amintim de Crăciun în familie, cu Alicia Witt și Mark Wiebe; Spiritul Crăciunului cu Tricia Helfer, Greg Bryk, Crăciun în Ţara Minunilor cu Patrick Swayze, Discursul regelui cu Colin Firth, Geoffrey Rush, dar și filmul de animație Arthur și minimoșii, de Luc Besson.

Lista completă a filmelor din perioada Crăciunului o găsiţi aici.

Programul complet al TVR 2 pentru 27 decembrie, a treia zi de Crăciun,  poate fi citit aici.


13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 2

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2