loader
Foto

Corina Dănilă ne aduce noi „amintiri pentru viitor” la TVR 2

În săptămâna 10-14 noiembrie, la emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” ne întâlnim cu personalități ca Nicolae Sabău, Constantin Cojocaru, Adrian Romcescu sau Doru Octavian Dumitru. De la ora 16:00, la TVR 2 și online, pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 10 noiembrie, în ziua dedicată muzicii populare, invitatul Corinei Dănilă este Nicolae Sabău, unul dintre reprezentanții de marcă ai folclorului din Maramureș. Născut în 1939 și cu o carieră de aproape 60 de ani, el a fost descris de fostul regizor al Televiziunii Române Ioan Filip ca unul dintre „puținii artiști care i-a dăruit cântecului, fără rezerve, întreaga lui viață”.

„Cântecul popular mi-a fost viaţa însăşi. Prin el am căutat să fiu de folos neamului meu din care mă trag şi din a cărei sevă mi-am hrănit destinul”, spunea Nicolae Sabău. De-a lungul carierei sale, el a promovat folclorul din zona Chioar, Lăpuș, Maramureșul istoric, Oaș, dar și din restul țării.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Cunoscutul Constantin Cojocaru a fost invitatul Corinei Dănilă în ziua de marți, 11 noiembrie, ziua dedicată teatrului. Actorul a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru Istvan din joi.megaJoy, 2007, a primit premiul pentru cel mai bun rol feminin în spectacolele GAIŢELE de Alexandru Kiritescu şi CHEEK TO CHEEK de J.Gardell (Teatrul Nottara), Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, octombrie 2005, a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor pentru rolul Zoe din GAIŢELE de Al. Kiriţescu, 2003. Constantin Cojocaru a interpretat zeci de roluri, dintre cele mai diverse, la Teatrul Odeon în perioada 1975-2001.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 12 noiembrie, în ziua dedicată muzicii ușoare, în platoul emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” vine Adrian Romcescu, unul dintre cei mai valoroși soliști ai muzicii românești. După ce a plecat din România și s-a stabilit în Danemarca – unde a stat aproape 30 de ani – solistul a decis să se reîntoarcă în țară în 2013. Cum a regăsit țara, care îi sunt planurile de viitor aici, dar și care au fost momentele care l-au marcat în cariera de artist, aflați miercuri, de la ora 16:00.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Dacă e joi, e ziua dedicată sportului, așadar, gazda Cristi Mândru ne-a pregătit o ediție specială dedicată rugbyului. Alături de invitații din platou, prietenii TVR 2 au avut ocazia să revadă clipuri rare din Arhivă cu echipele românești de rugby. De la ora 16:00, ne-am întâlnit cu Haralambie Dumitraş (preşedintele Federaţiei Române de Rugby), Pompilie Borş (fost component al echipei naţionale de rugby din anii '80) şi constantin Pristaviţă (component al lotului naţional de rugby).

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pe 14 noiembrie, vineri, în ziua dedicată Divertismentului, Corina Dănilă ne propune o doză sănătoasă de umor autentic cu nimeni altul decât Doru Octavian Dumitru. Comedianul român a glumit, chicotit și a adus zâmbetul pe fețele a milioane de români în anii 90, glumele sale au intrat în folclorul de zi cu zi, iar spectacolele adunau mii de fani. De câțiva ani, artistul s-a mutat în Canada, dar în România revine periodic. Vineri, de la 16:00, vom revedea câteva din poantele sale și vom vorbi despre planurile sale de viitor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 2

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2