loader
Foto

Galerie foto

Copiii pierduți în lumea adulților: capitolul final

În această săptămână, Poveste după poveste încheie seria reportajelor despre copiii abuzați, neglijați, uitati de părinti și autorități. Ediția a fost difuzată joi, 14 aprilie, de la ora 20:10, la TVR 2 și online pe TVR+.

 

Poveste după poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Încercăm să tragem concluziile cu Gabriela Coman, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Ne ajută cu informații „din interior” Vișinel Costel Bălan (foto), un tânăr abandonat la vârsta de 2 luni, acum absolvent de Drept și UNATC, masterand în psihologie la Universitatea din București, inițiator al proiectului Desenăm Viitorul Tău, care lucrează cu copii institutionalizați din România.

Povestea de după poveste de joi este cea a unei familii din Vaslui căreia, în 2002, i s-au luat toți cei 4 copii. O instanță de judecată a hotărât atunci scoaterea de îndată din casa familiei Platon a trei dintre minori și încredințarea lor unor asistenți maternali. Pe al patrulea, nou-născut, l-au internat împreună cu mama într-un centru maternal. Părinții și-au plâns durerea în fața unei echipe a emisiunii Ochiul magic, cerând sprijin.

Astăzi, după 10 ani, ne-am întors în casa familiei Platon pentru a afla ce s-a întâmplat cu cei 4 copii. Am găsit o poveste halucinantă cu un tată a cărui principala preocupare este să schimbe primarul, cu autorități locale dezinteresate și copii despre care nimeni nu știe nici măcar că există.

Al doilea subiect filmat este un reportaj realizat la Asociația Telefonul Copilului. Aflăm cum este să lucrezi, în fiecare zi, la un capăt de telefon de unde, uneori, poți să salvezi vieți.

***

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2