loader
Foto

Galerie foto

Consacrarea Monseniorului Iosif Pauleţ, transmisiune directă la TVR 2

Marți, 6 august, începând cu ora 10.30, TVR 2 a transmis în direct consacrarea episcopală şi instalarea ca episcop al Diecezei de Iaşi a Monseniorului Iosif Păuleţ.

 

Evenimentul va avea loc cu ocazia sărbătorii “Schimbarea la Faţă a Domnului”, în catedrala romano-catolică “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Amintim că în ziua de 6 iulie 2019, Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit episcop romano-catolic de Iaşi pe Monseniorul Iosif Păuleţ, până la acel moment decan al Decanatului de Bucovina şi paroh la Parohia “Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava, din Dieceza de Iaşi.

Totodată, Sfântul Părinte a acceptat cererea de retragere a episcopului Petru Gherghel, care conduce Dieceza de Iaşi din anul 1978 şi a ajuns în anul 2015 la limita de 75 de ani indicată de dreptul bisericesc. Încă din luna ianuarie a anului 2015, episcopul Petru Gherghel a înaintat o scrisoare Sfântului Părinte prin care îşi prezenta disponibilitatea pentru a fi eliberat din oficiul de episcop al Diecezei de Iaşi, aşa cum este stabilit în Codul de Drept Canonic.

„Iosif Păuleț, un om ales dintre oameni pentru oameni... pentru a călăuzi spre Dumnezeu, în calitate de episcop. Marți, 6 august, La ora 10.30 va fi consacrarea episcopală in catedrala romano-catolica din Iași. Un drum de slujire a lui Dumnezeu si a oamenilor, pus sub motoul: Tu solus Dominus-Tu singur Domn.Un moment Istoric. După 41 de ani, un nou pastor la cârma Diecezei de Iași... un om dupa inima Papei Francisc...”, a spus realizatorul Ciprian Dumea.

(oar_w460)

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2