loader
Foto

Concurenţii cântă cu Virgil Ianţu la „Câştigă România!"

Şi în prima săptămână de mai, de luni până joi, la TVR 2, aveţi întâlnire cu Virgil Ianţu în cel mai nou concurs de cultură generală despre România.Luni, marţi şi miercuri de la 20.00, iar joi, de la 21.40.

 

Luni, 1 mai, ora 20.00

În prima ediţie a săptămânii ne întâlnim la Câştigă România cu: Ciprian Alionescu, cel care a câştigat până acum 13.000 de lei şi a ajuns la a şasea ediţie. Pasionat de călătorii, lectură şi mersul pe bicicletă, bucureşteanul Andrei Ştefan Bercioiu, în vârstă de 27 de ani, este cel de-al doilea concurent al serii. Iar David Oprea, al treilea concurent, este avocat, iar marea lui pasiune este istoria.

Ei au de răspuns unor întrebări precum: cum îşi numesc oşenii pruncii?; cum se numesc în Alba preparatele din aluat dospit, tăvălite prin zahăr pudră? sau care este râul care împarte Satu Mare în două.

Marţi, 2 mai, ora 20.00

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Toată lumea ştie că Virgil Ianţu are şi calităţi vocale excepţionale. În ediţia de azi, Ianţu constată... şi cântă „Trece timpu' ca nebunul...", dar, mai mult, îi pune la încercare şi pe concurenţii ediţiei să îşi testeze calităţile interpretative. „Acest Gică Petrescu al concursurilor de cultura generală", după cum îl numeşte Virgil Ianţu pe unul dintre concurenţi, se înfruntă în această seară cu: inginerul Marian Zamfir, un îndrăgostit de munte şi de plimbări cu bicicleta, dar mai puţin pasionat de cântat... şi cu programatorul Alexandru Sache,pasionat de biliard şi de industria aerospatială. Cu inginerul Marian Zamfir, Virgil Ianţu încearcă o variantă de studio a cântecului Aşa-i românul! Nu rataţi o ediţie cu cântec Câştigă România!

Miercuri, 3 mai, ora 20.00:

Care este sensul sintagmei jurnalistice „sifonare de fonduri” sau „smântânire de fonduri” şi care este oraşul, fostă cetate romană, bogată în zăcământ de fier, strabatută de râul Roşia? Voi ştiţi? În această seară „nemuritorul" concursului de până acum va încerca să îşi menţină poziţia în cel mai cunoscut concurs de cultură generală, dar şi de inteligenţă, din România. Tot în această ediţie aflăm dacă doamna Maria Ştefan, profesor pensionar sau David Oprea, avocat pasionat de istorie, vor fi pe fază şi cu inspiraţia de moment la cote maxime astfel fel încât să răspundă la cât mai multe întrebări şi să-l oprească din drumul spre glorie pe diplomatul Alionescu. Ce strategie vor adopta şi câţi bani se vor câştiga de această dată? Vedem miercuri, de la ora 20.00, la TVR 2.

Joi, 4 mai, ora 21.40

Ce port la Dunăre este numit şi „Oraşul salcâmilor"? sau Ce culoare care dă numele celui mai mare lac de acumulare din Harghita? Ştiţi răspunsul la aceste întrebări? Să vedem cum se descurcă azi concurenţii la Câştigă România!.

Câştigătorul ediţiei din 3 mai va intra în competiţie, pe 4 mai, dar de la ora 21.40 (de la ora 20.00, TVR 2 transmite în direct partida de handbal maculin România-Serbia, din preliminariile Campionatului European 2018), cu doi redutabili adversari: Victor Budulache (61 de ani) - jurist de profesie şi pasionat de lectură şi Internet şi cu Diana Florentina Oprea, o tânără economistă, pasionată de călătorii şi de citit, fană a romanelor Rodicăi Ojog-Braşoveanu.

Concursul Câştigă România! se vede la TVR 2 în fiecare săptămână, de luni până joi. Virgil Ianţu este gazda celui mai incitant program despre istoria şi frumuseţile acestei ţări.


Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 94

Redactor: Vlad Ţurcan

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2