loader
Foto

Galerie foto

Concertele Festivalului George Enescu

Magia Enescu merge mai departe şi în 2014. De luni până vineri, de la ora 13.00, puteți urmări cele mai bune concerte și recitaluri din cadrul ediției 2013 a Festivalului Enescu - la TVR 2 şi în simulcast la TVR HD.

 

Cum te poţi pasiona pentru o singură vioară, când iubeşti toată muzica?", își construia George Enescu argumentația, când dorea să își explice multivalenţa artistică. Violonist, pianist, dirijor, compozitor și profesor, Enescu a excelat în toate aceste domenii artistice, demonstrându-şi spiritul muzical desăvârşit.

Nu este un alt mod mai bun de a sărbători această moștenire vastă, decât printr-un spectacol imens care să adune laolaltă cei mai buni artiști, muzicieni și cele mai prestigioase filarmonici, coruri, trupe de teatru, de balet sau de dans. Pe 1 septembrie 2013, universul Enescu s-a deschis în fața noastră pentru a XXI-a oară. Televiziunea Română, în calitate de coproducător și prietenă a festivalului, a adus în fața milioanelor de oameni emoția şi magia celor mai frumoase evenimente artistice care se vor desfăşura în București.

Timp de 28 de zile, Televiziunea Română a acordat un spațiu amplu evenimentului cultural al anului, având transmisiuni în direct pe canalele Televiziunii, retrospective zilnice, știri și emisiuni speciale. Din  octombrie 2013, TVR 2 duce mai departe magia Festivalului Enescu, pe un tronson special, de luni până vineri, de la ora 13.00, când melomanii pot urmări cele mai bune concerte şi recitaluri din cadrul ediției din 2013.

Nu ai unde să vezi, în altă parte, aceste concerte. Sunt orchestre, artiști care sunt vânați de toate televiziunile din străinătate, iar noi îi avem acum, aici”, spune Valentina Băițan, producătorul Concertelor Festivalului Enescu. Din luna octombrie 2013, telespectatorii văd rezultatul muncii unei echipe de 60 de oameni , profesioniști ai domeniului, dedicați celui mai mare eveniment cultural din România. „Suntem din ce în ce mai solicitați de televiziunile europene, iar Mezzo, de exemplu, așteaptă cu mare nerăbdare filmările noastre”, continuă Valentina Băițan.

Toate concertele Enescu se văd pe TVR 2, TVR HD  și TVR+

Numai în anul 2011 au fost peste 20.000 de minute dedicate Festivalului, iar anul acesta, colecția se îmbogățește cu 130 de concerte și cu prestațiile unor muzicieni ca Jordi Savall, Anika Vavici, Laura Aikin, Daniel Barenboim, Boris Berezovski, corul Filarmonicii „George Enescu", London Philharmonic Orchestra, Orchestra Filarmonicii din Viena, Orchestra simfonică radio din Berlin, Orchestra Națională Rusă, Pittsburgh Symphony Orchestra, Corul Național Madrigal și mulți alții.

Sunt reale bijuterii aceste concerte din ediția cea mai recentă a Festivalului. Este o ocazie pentru cei care nu au putut fi în Sala Palatului sau la Ateneu, timp de o lună, de a se întâlni cu cei mai mari dirijori și cele mai performante orchestre ale lumii, dar și cu unii dintre cei mai prețioși soliști (instrumentiști, căntăreți), compozitori celebri, dar și lucrări foarte rar sau deloc prezentate în România. Pentru noi, cei care am fost acolo, aceste concerte de pe TVR 2 înseamnă retrăirea emoției și vioiciunea amintirii”, mărturisește Marius Constantinescu, prezentatorul Concertelor Festivalului George Enescu.

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema: ,, PĂRINTI SEVERI sau PĂRINTI PERMISIVI?”

Invitati: Matei Stanculescu, AdrianCuculis, Sanda Ladosi, Romica Tociu, Roxana Ciuhulescu, Roxana Goga (dir. adj. Colegiul Spiru Haret), Catalin Botezatu (prin Skype).

Momentele artisitice sunt sustinute de Sanda Ladosi, Liviu Marin, Daniela Bejan

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizatori: Marina Almasan, Adrian Banuta

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2