loader
Foto

Comedii, drame romantice şi mari actori, la TVR 2

Să înceapă Sărbătorile de Iarnă! TVR 2 ne propune câteva comedii şi filme romantice, să nu ne prindă Moş Crăciun încruntaţi. În perioada 19-23 decembrie, la TVR 2 ne relaxăm cu Joe Pesci, Danny Glover, Louis de Funes.

 

Ca încălzire, marţi, 19 decembrie, de la ora 21.00, ne amuzăm cu Joe Pesci, Danny Glover, protagoniştii filmului „La pescuit” (GONE FISHIN' – SUA, 1997), unde joacă rolurile unor prieteni din copilărie ce împărtăşesc aceeaşi pasiune: pescuitul. Cei doi câştigă o excursie în Everglades şi drept bonus le este asigurată o partidă inedită de pescuit.

Din nefericire, relaxanta vacanţă nu e ceea ce pare!

(w882) Gone fishi

Binedispuşi, a doua zi, miercuri, 20 decembrie, de la ora 21.00, suntem pregătiţi să râdem în hohote cu marele Louis de Funes. În „Prostănacul” (LE CORNIAUD – Franţa, 1965), Antoine Marechal, comerciant parizian, e pe cale să-şi petreacă o vacanţă de vis în Italia, când maşina îi este distrusă într-un accident. Ca să-l recompenseze, şoferul vinovat îi împrumută maşina unor prieteni pe o bucată de drum. Dar ce nu ştie bietul Marechal este că respectivul Cadillac e plin de droguri, bijuterii şi bani furaţi, aşa încât vacanţa lui se transformă într-o experienţă plină de peripeţii.

(w882) Last Chanc

Seara de joi – 21 decembrie, ora 21.00 – avem şansa de a-i vedea împreună pe Emma Thompson şi Dustin Hoffman, în drama romantică „Ultima şansă a lui Harvey” (LAST CHANCE HARVEY – SUA, 2008), o poveste de dragoste la vârste mature. Harvey compune muzică pentru reclame, este la un pas de a-şi pierde slujba, iar familia lui nu pare să fie prea interesată de existenţa lui. Kate este o funcţionară ştearsă, cu viaţă socială inexistentă. Cei doi se întâlnesc întâmplător, se împrietenesc, iar vieţile lor banale se vor schimba.

Vineri, 22 decembrie, de  la ora 23.00, ne aşezăm confortabil pentru a urmări „Jaf în stil american” (AMERICAN HEIST – Canada, 2014), Adrien Brody, Jordana Brewster şi Hayden Christensen. Fraţii James şi Frankie erau adolescenţi atunci când Frankie e condamnat la închisoare pentru împuşcarea unui poliţist. Zece ani mai târziu, James şi-a făcut ordine în viaţă, are o slujbă şi o relaţie romantică. Viitorul pare promiţător, însă Frankie, eliberat din închisoare şi dornic de afaceri periculoase, îi dă planurile peste cap.

Terminăm săptămâna în atmosfera Franţei lui Ludovic al XIV-lea şi a succesorului său. În 1719 monarhia se resimte după moartea Regelui-Soare, Ludovic XIV. Succesorul acestuia - Ludovic XV - fiind minor, frâiele puterii sunt în mâinile unui regent, ducele de Orleans, un desfrânat notoriu, mai preocupat de curtezane şi petreceri decât de treburile de la Curte. Un teren propice pentru ca mâna dreaptă a ducelui, perfidul abate Dubois, să profite de o mică rebeliune condusă de un marchiz breton pentru a stârni valuri în regat şi a-şi satisface propriile ambiţii. Sâmbătă, 23 decembrie, la 0.40, poate „Să înceapă distracţia! (QUE LA FETE COMMENCE – Franţa, 1975), cu Philippe Noiret, Jean Rochefort şi Jean-Pierre Marielle.

Credit foto: cinecomedies.com

Blu-ray.com

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești,

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2