loader
Foto

Galerie foto

Cerbul de Aur, „singurul festival din Est ca-n Vest”

Sâmbătă, 6 iunie, gazda Tiberiu Soare şi invităţii au vorbit și au povestit, dar mai ales... au dezbătut mitul Festivalului Cerbul de Aur. De la ora 17:00, la TVR 2 şi TVR+, cu invitaţi ca Monica Anghel, Corina Chiriac, Ricky şi Elvin Dandel.

 

Documente disponibile pentru descarcare:
Tiberiu Soare
MITURI MUZICALE ROMÂNEŞTI

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Greu de cuprins în 48 de minute de emisiune un festival ca Cerbul de Aur, practic brand-ul Televiziunii Române timp de mai multe decenii. O manifestare care a luat pulsul muzicii pop mondiale, din 1968 şi până în 2009. Pentru că pe scena sa, în recital şi nu numai, au urcat vedete de prim rang.

Într-o selecţie sumară a artiştilor care au păşit pe scena evenimentului îi găsim pe: Gilbert Becaud, Bobby Solo, Juliette Greco, Julio Iglesias, Rita Pavone, Amalia Rodrigues, Cliff Richard, Josephine Baker, Connie Francis, Sergio Endrigo, Dalida, Charles Trenet, Memphis Slim, Johnny Logan, Christina Aguilera, Dionne Warwick, Diana Ross, Kenny Rogers, Ricky Martin, Joe Cocker, Toto Cutugno, James Brown, Temptations, Scorpions, Pink, Patricia Kaas, Kenny Rogers, Boy George, Ray Charles, Kylie Minogue, Status Quo, Vaya con Dios, Sheryl Crow, INXS, Boyz II Men, The Kelly Family, Natalie Imbruglia, Thomas Anders, Simple Minds, Hot Chocolate, Steve Vai.

La filmarea din Studioul 3 moderatorul Tiberiu Soare i-a avut invitaţi în platou pe Monica Anghel (deţinătoare a trofeului din 1996) - susţinător principal al mitului -, dar şi pe Corina Chiriac (Cerbul de Bronz în 1971), Alfredo Tisocco (membru al juriului la ultimele două ediţii), Ricky şi Elvin Dandel (prezentatori – dar nu numai – ai mai multor ediţii).

„Nu a lipsit Distrugătorul de Mituri, deja familiar în formatul emisiunii, iar peste toţi şi toate a fost prezentă... muzica, atât din Arhiva de Aur cât şi aceea interpretată în studioul emisiunii! O ediţie…rarissimă prin forţele angrenate în joc (pardon, în show)”, spune Doru Ionescu, unul dintre realizatorii ediţiei de sâmbătă.

Nu e mai puţin important că toată floarea soliştilor români a păşit sub reflectoarele din Teatrul Dramatic ori din Piaţa Sfatului din Braşov, în diverse combinaţii puse în scenă de profesioniştii din Calea Dorobanţilor 191. Şi de asemenea nu-s de dat la o parte nici tinerii care s-au consacrat în concursul fiecărei ediţii, festivalul contând printre cele mai importante manifestări de gen europene, atât în anii ’69 – ’71 (când i se spunea „singurul festival din Est ca-n Vest”) cât şi prin ediţiile de după 1992.

„Nu în ultimul rând, ediţiile din urmă au adus cu ele spectacole de fuziune între genuri, parade ale cântului şi dansului folcloric românesc. O desfăşurare de forţe unică pentru TVR, care şi-a trimis întotdeauna cele mai bune echipe de filmare şi cea mai modernă tehnică de care a dispus. O poveste transformată încă de la primele ediţii în legendă de actanţi şi telespectatori deopotrivă”, povesteşte Daniela Mitache, celălalt realizator al ediţiei de sâmbătă.

Prieteni ai emisiunii, nu uitaţi de concursul „Câştigă o vacanţă în Turcia”. Trimiteţi un mesaj sau o declaraţie de admiraţie despre mitul vostru muzical preferat şi puteţi câştiga o excursi de 8 zile în turcia. În ultima ediţie a emisiunii, cea din 13 iunie,  pe pagina de Facebook a emisiunii vor fi postate cele 10 mesaje care au fost selectate de moderator şi echipa editorială, apoi va avea loc o extragere prin programul random.org .  Regulamentul complet al concursului îl găsiţi aici.


 

Despre emisiune:

În fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, dirijorul Tiberiu Soare – moderatorul emisiunii – pune sub semnul dezbaterii câte un mit muzical, iar invitatul din platou va juca rolul de „susţinător” al mitului.  Discuţia va fi documentată de filme la temă, de declaraţii inedite ale fanilor... dar şi de „distrugătorul de mituri” al ediției. Echipa noii emisiuni de pe TVR 2 este formată din realizatorii Doru Ionescu, Nicu Cosma, Carmen Movileanu, Valentina Băinţan, Cristi Păunescu, Mihai Răzuş, dar şi regizorul Radu Mardari.

Prin „Mituri muzicale româneşti”, Televiziunea Română poate să îşi facă un titlu de glorie „realizând o serie de emisiuni dedicate acestor ambasadori ai muzicii româneşti, valorificând astfel materialele de arhivă”, spune Daniela Mitache, producătoarea TVR a emisiunii.

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

* O călătorie la Mănăstirea Galata, o vizită la moară si o traditie dulce din Moldova: mucenici cu miere șsi nucă.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2