loader
Foto

Galerie foto

Capodopere cinematografice la TVR 2, pentru serile lunii octombrie

Printre cele mai așteptate filme ale orei 21.10: „CRIMA DIN ORIENT EXPRESS”, cu Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman și Sean Connery în distribuție.

 

Vă era dor de aventură, de o poveste de dragoste „ca-n filme”, sau de misterele rezolvate de detectivul Hercule Poirot? TVR 2 le-a pregătit telespectatorilor momentul perfect de evadare alături de câteva dintre capodopere cinematografice. În fiecare săptămână, filmele orei 21.10 aduc telespectatorilor producții premiate la cele mai mari festivaluri de gen, dar și reîntâlnirea cu nume grele ale cinematografiei mondiale. Cinefilii sunt invitați seară de seară într-o călătorie fantastică alături de nume celebre: Russell Crowe, Renee Zellweger,  Gregory Peck, Jennifer Jones, Lillian Gish, Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Sean Connery și Jacqueline Bisset.

Astăzi,  19 octombrie, de la ora 21.10, TVR 2 propune o dramă din timpul revoluţiei culturale din China. ULTIMUL LUP (WOLF TOTEM/LE DERNIER LOUP – China, Franţa, 2015) este o poveste despre fascinata legătură, aproape mistică, dintre păstori şi creaturile considerate sacre, dar şi despre viața puţin cunoscută a păstorilor nomazi din Mongolia. ULTIMUL LUP este o adaptare după un roman semi-autobiografic de Jiang Rong,  în regia lui Jean-Jacques Annaud, cu Shaofeng Feng, Shawn Dou și Ankhnyam Ragchaa în rolurile principale.

Filmul de vineri, 20 octombrie, de la ora 21.10, are la bază o poveste reală, iar drama boxerului Jim Braddock în timpul marii crize americane a primit multe aprecieri. RENĂSCUT DIN CENUŞĂ (CINDERELLA MAN – SUA, 2005), în regia lui Ron Howard, cu Russell Crowe și Renee Zellweger în rolurile principale a strâns în palmaresul său trei nominalizări la premiile Oscar, două nominalizări la Globurile de Aur, dar și premiul Screen Actors Guild pentru rol masculin secundar (Paul Giamatti). Inspirat dintr-o poveste reală, desfășurată în anii '30, RENĂSCUT DIN CENUŞĂ demonstrează că iubirea, demnitatea şi o doză incredibilă de curaj pot să transforme în realitate un vis imposibil.

Întâlnirea cu legendara balenă albă, MOBY DICK , este o adevărată aventură.  Povestea plină de suspans a lui Herman Melville revine la TVR 2 în două părți joi 26 octombrie și vineri, 27 octombrie, de la ora 21.10. MOBY DICK este o coproducție Germania/Austria din 2011, în regia lui Mike Barker. Distribuția de zile mari, cu William Hurt, Ethan Hawke, Charlie Cox, Gillian Anderson și Billy Boyd în rolurile principale, face ca aventura navei Pequod, sub conducerea căpitanului Ahab, să fie mai palpitantă ca niciodată.

În fiecare miercuri, de la ora 21.10 Telecinemateca aduce o selecție de filme premiate la cele mai cunoscute festivaluri de gen. Miercuri, 25 octombrie, de la ora 21.10, cinefilii se vor bucura să-i revadă pe Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Sean Connery și Jacqueline Bisset într-o producție polițistă ce a făcut istorie: „CRIMA DIN ORIENT EXPRESS” (MURDER IN THE ORIENT EXPRESS – Marea Britanie, 1974). Ecranizarea lui Sidney Lumet i-a plăcut Agathei Christie, care era, în general, nemulțumită de ecranizările scrierilor sale.
Cu un Premiul Oscar pentru rol secundar feminin (Ingrid Bergman), Două premii BAFTA și cinci nominalizări la Oscar, cazul rezolvat de detectivul Hercule Poirot în timpul călătoriei pe calea ferată reușește să țină publicul cu sufletul la gură de aproape o jumătate de secol.

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema: ,, PĂRINTI SEVERI sau PĂRINTI PERMISIVI?”

Invitati: Matei Stanculescu, AdrianCuculis, Sanda Ladosi, Romica Tociu, Roxana Ciuhulescu, Roxana Goga (dir. adj. Colegiul Spiru Haret), Catalin Botezatu (prin Skype).

Momentele artisitice sunt sustinute de Sanda Ladosi, Liviu Marin, Daniela Bejan

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizatori: Marina Almasan, Adrian Banuta

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2