loader
Foto

Ce puteţi viziona la "Duminica filmului românesc", în 17 august, la TVR 2

Angela merge mai departe (de la ora 14.10) şi Ilustrate cu flori de câmp (de la 20.10)

 

Aşadar, duminică, de la 14.10, o puteţi cunoaşte pe Angela, o șoferiță de taxi care trăiește singură după divorțul de un soț alcoolic. Existența ei se împarte între cursele zilnice, vizitele la mama ei bătrână și serile petrecute în singurătate în fața televizorului. Lucrurile par să se schimbe când face cunoștință cu un client, Gyuri, un muncitor petrolist venit în capitală pentru specializare. Cei doi se căsătoresc, deşi bărbatul urmează să plece pentru trei ani în India, la lucru, iar Angela nu-l poate urma.

Angela merge mai departe – este o producţie românească din 1981, în regia lui Lucian Bratu, având pe: Dorina Lazăr şi Valentin Urâtescu în rolurile principale.

 

De la ora 20.10 puteţi urmări Ilustrate cu flori de câmp - realizat în 1975, în regia lui Andrei Blaier, cu Carmen Galin în rolul Laurei, o tânără bucureşteancă ce rămâne însărcinată cu iubitul ei. Acesta, însurat fiind, îi propune să avorteze până se vor rezolva problemele sale familiale. Aşa că Laura ajunge într-un orăşel de provincie unde locuieşte o moaşă care face întreruperi de sarcină pe ascuns. Este întâmpinată de Irina, fiica "intermediarei", cu care se împrieteneşte şi care o conduce în casa unde va avea loc intervenţia. Numai că tentativa de avort are consecinţe tragice, pentru toţi cei implicaţi.

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești.

Tudor Greceanu

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2