loader
Foto

Galerie foto

Ce mari spectacole şi lansări se pregătesc pentru români în acest an

Aflaţi la „ Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În centrul acestei ediţii se vor afla spectacolele de marcă aşteptate în acest an în România. Nu va fi vorba însă despre o simplă enumerare şi prezentare, ci de încercarea de a pătrunde în culisele fremătătoare ale unor superproducţii dedicate scenei, în zona la care publicul în mod normal nu are acces. Invitaţii Lianei Stanciu la această discuţie sunt: Laura Coroianu (CEO al agenţiei de organizare evenimente- Emagic) şi  dirijorul Tiberiu Soare, oameni cu experienţă în organizarea marilor spectacole.

Expediţia în spatele scenelor va fi însoţită de multe alte subiecte culturale atrăgătoare. În primul rând, întâlnirea neconvenţională realizată de artistul plastic Dan Perjovschi pe tema libertăţii de expresie. Este aceasta nelimitată sau supusă unor convenienţe sociale, mai ales într-o societate multiculturală? Iar dacă nu cunoaşteţi multe informaţii despre lansarea faimosului calendar Pirelli – cel care dă tonul modei vestimentare în fiecare an - atunci nu aveţi voie să pierdeţi materialul special realizat de Marius Constantinescu despre acest subiect.

Tot la Arte, carte şi capricii puteţi merge pe urmele unei expoziţii inedite: trei artişti plastici născuţi, toţi, în urmă cu un secol. Ineditul constă în faptul că toţi cei 3 artişti: Alexandru Ţipoia, Aurel Cojan şi Eugen Drăguţescu au fost prieteni şi ar fi împlinit venerabila vârstă de 100 de ani – ocazie cu care publicul poate admira câteva dintre creaţiile lor  la galeria Dialog din Bucureşti, în cadrul expoziţiei numite „Centenar”.

Nu vor lipsi nici informaţiile din lumea filmului, inclusiv un interviu cu actriţa Berenice Bejo, soţia regizorului Michel Hazanavicius, realizat de Magdalena Stanciu.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2