loader
Foto

Galerie foto

Cătălin Ştefănescu aduce imagini în premieră absolută la TVR

În emisiunea „Un portret de secol” care s-a difuzat joi, 3 noiembrie, de la ora 20.00, la TVR 2. Invitaţii ediţiei sunt Ion M. Ioniţă, Vlad Mixich, Hari Bucur Marcu, Ovidiu Nahoi şi Bogdan Murgescu.

 

TVR 60

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 3 noiembrie, de la ora 20.00, Cătălin Ştefănescu vă invită să continuaţi călătoria în timp, printre evenimentele care au marcat cea de-a doua jumătate a secolulului  al XX-lea.

Invitaţii acestei ediţii sunt Ion M. Ioniţă, Vlad Mixich, Hari Bucur Marcu, Ovidiu Nahoi şi Bogdan Murgescu, alături de care vom trece în revistă perioada anilor 1970 – 1972.

Cu ajutorul imaginilor de arhivă, Ion M Ioniţă va face o sinteză a Războiului din Vietnam, de la Bogdan Murgescu aflăm sinuoasa poveste a Zidului Berlinului - care, în mod dramatic, a împărţit un oraş, familii şi destine. De la jurnalistul Ovidiu Nahoi aflăm care a fost contextul în care femeile din Elveţia dobândesc drept de vot abia în anul 1971, jurnalistul Vlad Mixich va face o incursiune în activitatea organizatiei umantare "Medici fără frontiere", creată în 1971, iar Hari Bucur Marcu va reaminti tragicele zile ale anului 1972, când a avut loc atentatul de la Jocurile Olimpice de la Munchen.

Acest periplu va fi însoţit de difuzarea unor imagini de arhivă, în premieră la TVR, cum ar fi înregostrările cu soldatul japonez Shoichi Yokoi descoperit dupa 28 de ani în junglă, unde aştepta să se termine Cel de-al Doilea Război Mondial. Tot în premieră, ediţia din această săptămână a pregătit imagini de la întâlnirea istorică de la Beijing, din 21 februarie 1972, între preşedintele american Richard Nixon şi cel chinez Mao Tze Dong.

„Un portret de secol” este un periplu care ne aduce imagini descoperite în Arhiva Televiziunii Române, de la evenimente politice, sociale, mondene -  care nu se puteau difuza în perioada comunistă. Numeroase ştiri externe sosite de la marile agenţii de presă, relatări despre evenimente de importanţă mondială care, la noi n-au reuşit să ajungă pe post. Sunt fapte care ne-au influenţat şi ne mai influenţează şi astăzi. Sunt evenimente pe care le catalogăm, uneori, fără mare interes – şi despre care spunem că dacă au trecut, ele ţin deja de istorie. Numai că, aceste istorii contează! - explică producătoarele acestui ciclu, Ioana Mureşan şi Ruxandra Ţuchel.

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2