loader
Foto

Casa de Producţie TVR vă invită la teatru - "Aprilie, dimineaţa"

Spectacolul pe care vi-l propunem luni, 10 aprilie, şi sâmbătă, 15 aprilie, este o premieră tv: " Aprilie, dimineaţa", de Mihai Ispirescu , o preluare a producţiei Teatrului Nottara.

 

Teatru TV

Noutatea pe care Casa de Producție TVR o aduce, în următorul trimestru, vine ca răspuns la dorința telespectatorilor de a avea ore variate de difuzare a Teatrului Național de Televiziune.

În fiecare săptămână, același spectacol va avea câte trei difuzări, pe trei canale diferite, la ore diferite: TVR 2 – luni, TVR 3 și TVR MOLDOVA– sâmbăta.

Spectacolul pe care vi-l propunem pe 10 şi 15 aprilie este o premieră tv:

(w882) Joc

Aprilie, dimineaţa, de Mihai Ispirescu, o preluare a producṭiei Teatrului Nottara

Distribuţia:

George Berzea – Mihai Marinescu

Constantin „Tică” Stroescu – Lucian Ghimiși

William Georgescu / Nenăscutul – Dan Clucinschi

Aspasia – Ada Navrot

Cristina – Raluca Tiţa

(w882) Joc

Regia şi ilustraţia muzicală: Diana Lupescu

Scenografia: Victor Diaconu, Cătălin Manea

(w882) Joc

După o odisee a cenzurii, pe care a parcurs-o cu temeritate, textul se reîntoarce sub titlul original, Aprilie, dimineaţa, în teatrul în care a cunoscut succesul înainte de Decembrie 1989. Regizoarea Diana Lupescu, împreună cu dramaturgul Mihai Ispirescu, actualizează piesa scrisă în 1988, în cadrul programului Piese vechi în haine noi.

(w882) Making

Cine ar fi crezut că o cifră fictivă la Serviciul de statistică va declanşa un fenomen cel puţin bizar? Un suflet, încă nenăscut, dar raportat la recensământ, se instalează într-un oarecare Georgescu. Vrea să afle dacă viaţa merită trăită, iar această responsabilite pică pe umerii şefului George Berzea şi a statisticianului Tică Stroescu. Ei răspund în faţa instituţiei, a colectivului şi a întregii ţări de buna şedere în prezent a Viitorului.

(w882) Making

Trebuie să îl convingă pe Nenăscut că vremurile sunt prospere, viaţa e frumoasă şi tot omul e fericit, deci că merită să se nască pe plaiurile României.

(w882) Making

Singura problemă este sus-numitul Georgescu – un individ necorespunzător standardelor. În ajutor este chemată abila doamnă Aspasia. Experienţa (este de trei ori văduvă) o recomandă pentru rezolvarea situaţiei. Va reuşi oare să îl facă pe acesta un „element de răspundere” al societăţii?

(w882) Making

Echipa TVR

producţie: Cezarina Hărăbor

scenografie: Paul Isac

director de imagine: Vlad Tănase

regia tv: Gini Ignat

producător: Sînziana Miloşoiu

(w882) making

***

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 10 aprilie, ora 20.10

TVR HD: sâmbătă, 15 aprilie, ora 19.00

TVR 3: sâmbătă, 15 aprilie, ora 20.00

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 15 aprilie, ora 16.00

(w882) Making

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

21:00 Istorii de bun gust

(redifuzare)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2