loader
Foto

Casa de Producție TVR: IN MEMORIAM George Alexandru

Casa de Producție TVR anunță programarea spectacolului şi a întâlnirii de suflet IN MEMORIAM George Alexandru (1957-2016) - luni, 30 ianuarie, la ora 21.20, pe TVR 2

 

Teatru TV

IN MEMORIAM George Alexandru la Cafe Nott, vineri, 27 ianuarie, ora 18.00.

La un an de la moartea lui George Alexandru, Televiziunea Română şi Teatrul Nottara îi aduc un omagiu celui care, între copertele primelor și ultimelor sale spectacole, a interpretat zeci de roluri în teatru și film.

Pe 27 ianuarie, de la ora 18:00, Teatrul Nottara organizează la Cafe Nott un eveniment In memoriam, în care prieteni apropiaţi, familia sa, colegi de scenă şi cronicari vor depăna amintiri despre omul şi artistul George Alexandru.

Portret IN MEMORIAM George Alexandru: luni, 30 ianuarie, la ora 21.20, pe TVR 2, în reluare luni, 6 februarie, la 00.30, tot pe TVR 2.

(w500) George Ale

A trecut un an de când nu mai e cu noi.

George Alexandru (1957-2016) a fost absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, specializarea actorie. În primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea şi Dan Micu. În următorii ani de studenţie a lucrat sub îndrumarea lui Gelu Colceag şi Ion Cojar.

Debutul pe o scenă profesionistă bucureșteană s-a petrecut în 1982, la Teatrul Foarte Mic, în montarea lui Cristian Hadji-Culea, Nu pot să dorm, de Ion Brad. La Studioul Casandra al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, a apărut în numeroase producții, printre care: Mioriţa, de Valeriu Anania, regia: Mihai Mălaimare (1986); Opera de trei parale, de Bertolt Brecht, regia: Ion Cojar (1986); D’ale Carnavalului, de I.L. Caragiale, regia: Dana Dima (1986); Peer Gynt, de Henrik Ibsen, regia: Ştefan Iordănescu (1985); Rosenkrantz şi Guildenstern, de Tom Stoppard, regia: Radu Băieşu (1985).

Timp de doi ani a fost în trupa Teatrului de Stat V.I. Popa din Bârlad, unde a lucrat la două spectacole semnate de Cristian Nacu (1987): Intrigă şi iubire, de Friedrich Schiller și Rămâne pe joi, de Eugenia Busuioceanu, precum și Fluturi de noapte, de Dinu Grigorescu, regia: Bogdan Ulmu (1986).

La Teatrul Nottara a fost prezent pe afiș din 1987, până la final...

Portretul  George Alexandru  a fost realizat  cu mărturiile prietenilor actori şi regizori, şi cu fragmente din arhiva de filme și spectacole în care a fost protagonist.  Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Alexandru Repan, Diana Lupescu, Constantin Dicu, au rememorat perioade de timp în care au fost parteneri de scenă sau au colaborat în proiecte teatrale alături de Jorjac.

montajul - Constantin Marciuc

operatori - Mihai Buzura și Cristian Glodeală

producător - Cătălin Mireuţă

realizator - Daniela Ciolan

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

Globalizarea: riscuri şi beneficii (GLOBAL US Magazin despre globalizare, Germania, 2024) PREMIERĂ

Programul-magazin tratează problemele lumii contemporane inter-conectate, cu focus pe sintagma „local este global” şi vice-versa, şi arată cum se adaptează oamenii la oportunităţile şi la riscurile globalizării.

Episodul 98

Redactor: Corina Feleagă

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2