loader
Foto

Camelia Şucu, Anca Sigartău şi Nicole Cherry, luni la “Se zice că...”

În ediţia de luni, actriţa Anca Sigartău a dat dovadă de un spirit viu, Camelia Şucu ne-a destănuit secretul frumuseţii sale, iar regizorul Cornel Mihalache a explicat în detaliu teleplay-ul „Canalul”, după piesa lui Kincses Elemer .

 

Sonia Argint Ionescu
Nuami Dinescu
FLORINA Constantinescu
Se zice că...

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Cele patru gazde ale emisiunii “Se zice că...” au deschis săptămâna cu o discuţie despre noul proiect al Cameliei Şucu, un concept holistic de nutriţie şi îngrijire, un program pe termen lung care oferă soluţii şi servicii tuturor celor care vor să trăiască sănătos şi trec în revistă avantajele detoxifierii.

Apoi au dezbătut o ştire alarmantă potrivit căreia lumea ar putea să nu aibă suficientă hrană în 2030. Aceasta a fost concluzia unui raport publicat recent de Global Harvest Initiative, care arată că lumea ar putea să nu mai fie capabilă să-și hrănească populația în anul 2050, dacă nu crește productivitatea agricolă.

Cu o populație a lumii de cel puțin nouă miliarde de persoane în 2050, cererea pentru alimente va depăși producţia dacă ritmul actual de producție rămâne același. Dacă nu vom acorda prioritate agriculturii şi creşterii hranei, acest lucru e posibil să se întâmple mult mai devreme, adică în 2030.

Şi ca să nu rămână într-o zonă pesimistă, Nuami, Ioana, Flori şi Sonia discută şi despre târgurile şi festivalurile de toamnă, unde recolta e pusă la mare rang, apoi ne dau detalii despre aniversarea recentă a 20 de ani de TVR Timişoara.

Momentele muzicale ale ediţiei au fost asigurate de Nicole Cherry, Anca Sigartău şi Manuela Cara.

În studioul emisiunii a venit şi regizorul şi jurnalistul TVR Cornel Mihalache, care le prezintă amfitrioanelor teleplay-ul „Canalul”, după piesa lui Kincses Elemer, pe care TVR 2 îl difuzează luni seara.

Textul lui Kincses Elemer a fost desemnat drept „Cea mai bună piesă românească a anului 2001” în cadrul ediţiei a X-a a Galei Premiilor UNITER.

“Textul Canalul nu vorbeşte numai despre Canalul Dunăre-Marea Neagră al anilor '50. Dacă în scris autorul pune la început un timp – februarie 1951, autorul, regizor de această dată, în filmul făcut după propria piesă, la Duna TV, datează 1959 şi mută timpul vara, într-o căldură insuportabilă, în cala unui vapor. Mi-am luat libertatea de a da o altă valoare timpului piesei, pentru că nu mi-am propus un memorial de vreun fel. Povestea scenariului se întâmplă azi, ieri şi mâine. Noroc că autorul mi-e prieten şi a fost de acord”, explică regizorul.

Producţia „Canalul” face parte din Programul Special 25+25 (1964-1989 şi 1989-2014) al Casei de Producţie TVR, program care propune proiecte de rememorare - prin oglinda teatrului, a filmului şi a televiziunii - a anomaliilor unui sfert de veac de dictatură ceauşistă.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 70

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2