loader
Foto

"Călătorului îi șade bine cu drumul" sau cum să fii plimbat și mâncat

La TVR 2 și TVR HD, de la ora 15.00, de luni până vineri, revedeți colțuri de Românie unde puteți...să vă plimbați și să mâncați. Ce destinații v-am pregătit pentru săptămâna 18-22 martie aflați din sumarul de mai jos:

 

Plimbarea noastră de luni, 18 martie, ajunge la Aiud, în pragul casei preotului Kraus din Criț și la Castelul Haller din Cetatea de Baltă.

(w882) Cetatea de

La Mărișel te simți deasupra lumii. Între moți te cocoți și iei la bord varză a la Cluj. La Vila Marghiloman din Buzău s-a născut sportul hipic din România. Renovat, Conacul Grigorescu din Rătești a înflorit. Florei noastre intestinale îi dăruim un machiatto de trufe”, spune Răzvan Petrișor despre popasurile de marți, 19 martie.

Miercuri, 20 martie, v-am rezervat o surpriză: vă așteptăm la ora 15.00 pe TVR 2, TVR HD și online pe TVR+ ca să aflați cum ne ocupăm de hrana spirituală și abia apoi de bogația din farfurie.

Joi, 21 martie, mergem în județul Tulcea. Ne bucurăm de priveliștea unică a Dealului Consul și de pe Dealul Consul. Iar după călătoriile din Munții Măcinului, vin caloriile din mielul gătit grecește în Izvoarele, o rețetă numai bună de păstrat pentru sărbătorile pascale.

(w882) dealul con

Vineri, 22 martie, la final de voiaj săptămânal prin țară, Agenția de călătorie cu gastronomie de la “Plimbați și mâncați” vă recomandă relaxare la Băile Tușnad și o specialitate de pui cu coacăze.

(w882) Pui coacaz

***

Producător "Plimbați și mâncați": Răzvan Petrișor

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării și online pe TVR+.

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2