loader
Foto

Galerie foto

Călătorim în jurul lumii cu Documentarele 360° - GEO*

Săptămâna aceasta, Documentarele 360° - GEO * ne poartă din China, până în Terranova, din India, la Buenos Aires şi apoi spre Spree şi Bavaria. De luni până vineri, la ora 14.00, iar sâmbăta şi duminica, de la ora 18.00.

 

Luni, 1 octombrie, ora 14.00

China – În căutarea unui soţ (En Chine, a la recherche d’un mari, Franţa-Germania,2016)

Realizator: J. Michael Schumacher

O călătorie în munţii din regiunea Yunnan, pe urmele lui Meiyun, o tânără de etnie Hani, care trebuie să-şi găsească rapid un soţ.

 

(w500) In China,

Ca mulţi alţi tineri, Meiyun, în vârstă de 25 de ani, a păsărit munţii unde locuiesc membrii etniei ei şi s-a stabilit la Kunming, o metropolă dinamică unde poate găsi mai uşor un loc de muncă, astfel ajutându-şi şi familia rămasă acasă. Dar ea a rămas celibatară, ceea ce reprezintă o problemă conform tradiţiilor neamului ei. Cu ocazia sărbătorii Kuzhazha, ea se întoarce acasă, pentru a întâlni eventuali pretendenţi.

Marţi, 2 octombrie, ora 14.00

Terranova – Vânătorii de aisberguri (Terre-neuve, les chasseurs d’icebergs, Franţa-Germania, 2014),

Realizator: Julien Hamelin

În fiecare primăvară, sute de aisberguri defilează de-a lungul coastei insulei Terranova. Ele vin din Groenlanda, unde s-au detaşat de banchiză, şi se îndreaptă către sud, pe renumita „Alee a aisbergurilor”.

Unii dintre locuitorii insulei au transformat acest fenomen natural în activitate comercială: ei strâng aisbergurile mai mici în port, unde le lasă să se topească – obţinând astfel una dintre cele mai pure ape potabile.

 

(w882) Teranova g

În acest scop, ei încep o adevărată vânătoare de aisberguri, care-i poate purta mult în larg – ca să găsească gheţurile cele mai bune. În port, îi aşteaptă şi producătorii de bere, de votcă şi viticultorii.

Miercuri, 3 octombrie, ora 14.00

Yoga – Medicina tradiţională din India (Yoga, medicine traditionnelle de l’Inde, Franţa-Germania,2015)

Realizator: Andrea Oster

Yoga este o disciplină emblematică a societăţii indiene. Înfiinţată în Pune, localitate din Estul Indiei de B.K.S. Iyengar, şcoala de yoga cu acelaşi nume le propune doritorilor tratarea unor boli grave prin practicarea yoga.

 

(w882) Yoga India

B. K. S. Iyengar, care şi-a folosit corpul drept cobai pentru a înţelege diverse boli, a elaborat asane (posturi) pentru a trata patologii grave. Sunil Shirodakar, 62 de ani, diagnosticat cu leucemie, vine aici ca să urmeze un program terapeutic.

Joi, 4 octombrie, ora 14.00

Buenos Aires - Toată lumea dansează tango ! (Buenos Aires, tango pour tous !, Franţa-Germania,2014)

Realizator German Kral

Buenos Aires este un oraş agitat şi tulburător. Dar el este şi un simbol al melancoliei, reflectată în multele localuri de dans şi milonga, unde se dansează tango în fiecare seară.

Cel mai vechi local de dans „Los Laureles” este proprietatea lui Doris Bennan. Aici, seară de seară, se adună o mulţime de oameni: pasionaţi de tango, săraci, artişti veritabili şi legende vii. Îi apropie absenţa succesului comercial, fiindcă sunt foarte rare cazurile celor care s-au îmbogăţit din muzică sau din dans.

Vineri, 5 octombrie, ora 14.00

Pădurea Secretă de pe râul Spree (La foret secrete de la Spree, Franţa-Germania,2016)

Realizator Maja Dielhenn

La distanţă de o oră de Berlin, regiunea Spreewald este un mic paradis de verdeaţă, traversat de nenumărate canale şi cursuri de ape. Unele dintre satele de aici sunt accesibile doar cu barca. Acest spaţiu rupt de timp, cu tradiţii bine păstrate, acţionează ca un magnet asupra turiştilor în căutare de autentic.

Sâmbătă,  6 octombrie, ora 18.00

Să zbori cu o pasăre călătoare (POUR L’AMOUR DES OISEAUX, Franţa-Germania, 2015)

Realizatori: Angela Schmid şi Angelika Vogel

Până în secolul al XVII-lea, ibisul pleşuv era o pasăre răspândită în Europa. Astăzi, mai există câteva exemplare în grădinile zoologice. Biologul Johannes Fritz s-a hotărât să reintroducă pasărea în Bavaria. Cu ajutorul echipei sale, el ridică în aer puii mai mari şi îi învaţă traseul migrator ce străbate Alpii. Redactor Adriana Vulpe

Duminică, 7 octombrie, ora 18.00

Ultimul refugiu al animalelor (GUT AIDERBICHL – LE DERNIER REFUGE DES ANIMAUX, Franţa-Germania, 2014)

Realizator Therese Engels

Refugiul pentru animale Gut Aiderbichl a fost înfiinţat acum aproape 20 de ani. Iniţial, a fost un mic proiect foarte ambiţios, dar a devenit o adevărată afacere în slujba binelui public. Aici sunt strânse turme întregi de bovine, precum şi cei 5.000 de câini, cai, boi, porci şi papagali ce trăiesc în cele 25 de refugii din Austria, Germania, Elveţia şi Franţa.

„A proteja animalele înseamnă a proteja oamenii !” Cu asemenea declaraţii îşi justifică Michael Aufhauser, fondatorul refugiului, grija şi hotărârea sa de a ajuta animalele în suferinţă, bătrâne sau abandonate.

 

(w882) Ultimul re

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2