loader
Foto

Arte, carte şi capricii: de la Havana la Berlin, cu Liana Stanciu

O nouă ediţie plină de subiecte şi reportaje interesante ne-a oferit echipa Arte, carte şi capricii. Vineri, 12 februarie, de la ora 21:00, am aflat despre noul film al lui Sitaru, Ziua Fotografiei şi am călătorit la Havana. Pe TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pe 11 februarie începe cea de-a 66-a ediţie a Berlinalei, iar România va fi reprezentată de Adrian Sitaru şi filmul său „Ilegitim” în secţiunea FORUM. Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, iar în distribuţie îi regăsim pe Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Secțiunea „Forum” a Festivalului Internațional de la Berlin prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Mai multe detalii aflăm de la personajele principale, într-un interviu realizat de Arte, carte şi capricii.

Călătorii spun că există locuri de care te poţi îndrăgosti iremediabil. Cuba, şi în special capitala Havana, are culoare, ritm, iar farmecul maşinilor anilor '60 şi magnetismul localnicilor nu te pot lăsa indiferent. Jurnalista Cătălina Filip a vorbit despre toate acestea cu Gina Buliga şi Bogdan Comănescu, doi fotografi care în această primavară se vor întoarce în Cuba pentru a finaliza un viitor album, în care vor să cuprindă toate culorile acestei ţări surprinzătoare.

Ştiaţi că România are o zi a artei fotografice? Sau, mai bine spus, Ziua Naţională a Fotografiei? Această zi este 11 ianuarie, iar data nu a fost aleasă întâmplător, este ziua de naştere a lui Carol Popp de Szathmary, care a trăit între anii 1812 si 1887, recunoscut drept primul fotograf al României. Un grup de pasionaţi a participat la un proiect online şi a răspuns la întrebarea: cum se vede România prin obiectivul aparatului lor de fotografiat? Răspunsul îl aflaţi vineri, de la ora 21:00.

Tot în ediţia din 12 februarie, vom cunoaşte un grup de tineri pasionaţi de muzică ale căror talente au fost susţinute de Fundaţia Principesa Margareta, Tudor Călin Zarojanu ne aduce o nouă carte în rubrica „De ce-aş citi?”  şi pătrundem în universul teatrului liric împreună cu dirijorul Alexandru Ganea.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 45

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2