loader
Foto

„Arte, carte şi capricii”- ediţie în ritm de rock

Cu Coiotu şi Balaurul (de la Trooper), invitaţii Lianei Stanciu – joi, de la ora 21:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+. Sâmbătă, de la ora 19:00, ediţia poate fi urmărită la TVR 2 cu traducere în limbaj mimico-gestual.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această săptămână, la Arte, carte şi capricii, Liana Stanciu vă propune o ediţie despre rockul românesc, teatru, design de bijuterii şi, desigur, despre cărţi deosebite.

Rockul românesc va străluci, în 16 aprilie, de la ora 19.00, la Arenele Romane. Dacă la prima ediţie au urcat pe scenă nume grele ale acestui gen muzical, acum a venit rândul trupelor aflate în plin avânt să ia cu asalt scena din Bucureşti. Despre acest eveniment şi despre muzică de bună calitate, Liana Stanciu stă de vorbă cu invitaţii săi speciali, doi dintre membri Trooper - trupa care, după 20 de ani de activitate, adună formaţiile rock cu cea mai intensă activitate, într-o Gală a stelelor rockului romanesc. Cei doi sunt fraţii Alin şi Aurelian Dincă, pentru cunoscători: Coiotu şi Balaurul, de la Trooper.

Cel mai jucat dramaturg român al momentului, Matei Vişniec, a înregistrat un nou debut. Este vorba de piesa pentru copii Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele care a avut premiera la Bucureşti, pe scena Teatrului Ţăndarică.

Ioana Moldovan a ajuns în ultimii ani în multe zone de conflict de pe glob. A fotografiat şi documentat protestele din Istanbul, viaţa în taberele de refugiaţi din Iordania, conflictele din Palestina, criza refugiatilor din Europa. Cătălina Filip a stat de vorbă cu fotojurnalista despre experienţele trăite în Ucraina.

Ce legatură există între cibernetică şi teatru? Răspunsul la această întrebare îl dau studenţii de la ASE - organizatorii un festival de teatru care, anul acesta, a ajuns la majorat!

În urmă cu patru secole se stingea William Shakespeare, însă steaua sa continuă şi astăzi să lumineze scenele din întreaga lume. La fel se va întampla şi săptămâna viitoare la teatrul Metropolis, când bucureştenii sunt invitaţi să vadă, în regia lui Victor Ioan Frunză, trei spectacole cuprinse şi în Calendarul cultural Shakespeare Lives al British Council România.

Urmează, la acest sfârşit de săptămană, târgul de bijuterie contemporană Autor. Vă aşteaptă creatori liberi, neînfricati, certaţi cu rutina, mereu gata să-şi forţeze limitele şi să evadeze în noi universuri creative. Mai multe informaţii despre târg şi despre alte subiecte, aflaţi în ediţia din această săptămână, de la 21.00, la TVR 2 şi TVR HD.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Din 9 aprilie, fiecare ediţie de joi a emisiunii Arte, carte şi capricii poate fi urmărită, sâmbăta, la TVR 2, de la ora 19.00, tradusă în limbaj mimico-gestual. Astfel, în premieră pentru media din România, un program cultural se adresează şi persoanelor cu dizabilităţi - care acum au acces la cele mai importante ştiri, informaţii şi noutăţi culturale.



2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2