loader
Foto

Adrian Enache şi Maria Cârneci, duet surpriză la „Duelul pianelor”

Adrian Enache ne așteaptă cu surprize duminică, 6 mai, de la ora 15.00, într-o o nouă ediţie „Duelul pianelor”, pe TVR 2.

 

Duelul pianelor

L-aţi ascultat cântând rock, iar melodiile lui Elvis Presley sună minunat în interpretarea lui Adrian Enache. Vi-l imaginati însă cântând muzică lautarească? Ei bine, artistul poate să cânte orice şi o va demonstra duminică, 6 mai, de la ora 15.00, într-o o nouă ediţie „Duelul pianelor”, pe TVR 2. Adrian a pregătit o surpriză şi face un duet formidabil cu îndrăgita interpretă de muzică populară, Maria Cârneci. Sarea şi piperul momentului sunt versurile melodiei, în care este vorba despre un bărbat care şi-a înşelat nevasta. Cu mult umor, piesa muzicală „Haida, haida trece şi asta” dezvăluie până unde poate ajunge răzbunarea nevestei care îşi lasă jumătatea să sufere în ploaie şi grindină.

„Este o veche melodie lăutărească pe care o cântăm în premieră la TVR. Provocarea a venit în urmă cu mai mulţi ani din partea Mariei Cârneci, după ce m-a văzut la o petrecere privată. Ştia că genul meu este pop-rock, dar mi-a spus că şi-ar dori să înregistrăm împreună o melodie. Am acceptat și am făcut un videoclip care timp de câteva luni a ocupat primul loc în topul televiziunilor care difuzează muzică populară şi lăutărească. Am mai colaborat apoi la două melodii. Este însă pentru prima oară când „Haida, haida trece si asta” se cântă live la o televiziune. A fost o provocare”, a povestit Adrian Enache.

Duminica, 6 mai, de la ora 15.00 se dă startul unei noi ediţii „Duelul pianelor”. Cei doi căpitani, Paula Seling şi Ovi, sunt nerabdători să se dueleze muzical, iar arbitrului şi moderatorului emisiunii, Adrian Enache, cu greu va lua deciziile. Motivul? Invitaţii sunt artişti cunoscuţi şi îndrăgiţi: Valentina Fătu şi Vasile Muraru, Ilinca Bacila, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2017 şi interpreta de muzică populară Maria Carneci.

Printre surprizele editiei se numără şi Big Piano, un instrument unic în România, adus tocmai din Statele Unite, la care talentata Carla Herescu (14 ani), elevă a Liceului „George Enescu” din Capitala, îi va provoca pe Paula şi Ovi să se dueleze.

 

7:50 Documentar 360°GEO

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012) Redifuzare

*Varietatea de arbori de cacao Nacional ce provine din Ecuador se mai numeşte şi "Cacao Theobroma" sau "mâncarea zeilor". Fructele sale cresc în provinciile îndepărtate şi în satele de pe râurile Santiago şi Napo.

Aromele speciale ale Theobroma sunt căutate de cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri ai lumii; drept urmare şi producătorii săraci din zonă au o sursă stabilă de venit.

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

8:45 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2