loader
Foto

Galerie foto

„Arte, carte şi capricii” – ediţii speciale, în direct de la Gaudeamus

De miercuri până vineri, de la ora 17.00, cu Liana Stanciu şi colegii ei, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediţia din 19 noiembrie este disponibilă pe TVR+.

În această săptămână, emisiunea Arte, carte şi capricii ne conectează cu cel mai mare eveniment cultural al momentului: cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Internaţional de carte GAUDEAMUS, deschis în perioada 18- 22 noiembrie, la Romexpo.

La fel ca şi anul trecut, magazinul de cultură urbană al TVR 2 va fi prezent la evenimentul care, în acest an, promite o ediţie de excepţie: cu peste 300 de expozanţi, peste 750 de evenimente culturale şi la care invitat de onoare este GADIF - Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

Din acest motiv, spre deosebire de anul trecut când Arte, carte şi capricii a dedicat doar două ediţii înregistrate de la Gaudeamus, în acest an vor fi realizate trei transmisiuni în direct (în perioada 18- 20 noiembrie, de la ora 17.00), dintr-un mini-studio, special amenajat în cadrul târgului de la Romexpo. În plus, ultimele două zile de târg, sâmbătă, 21 noiembrie şi duminică, 22 noiembrie, vor fi “acoperite” de două echipe speciale iar reportajele filmate şi montate vor fi difuzate în următoarea ediţie a emisiunii Arte, carte şi capricii, din 27 noiembrie.

Astfel, în cele trei zile de transmisiuni în direct, la Arte, carte şi capricii sunt programaţi aproximativ 30 de invitaţi de la Gaudeamus: editori, scriitori, organizatori, graficieni, oaspeţi speciali. Interviurile se vor realiza în mini studio-ul amenajat la Romexpo, gazdă fiind Liana Stanciu, ajutată de reporterii: Miruna Moraru, Gabriela Valentir şi Marius Constantinescu. Subiectele de discuţie vor viza atât cele mai recente volume lansate de edituri, în cadrul tărgului, cât şi alte teme: interesul publicului pentru lectură, interesul pentru cartea  tiparită,tendinţele pieţei de carte, culisele industriei cărţii, etc.

 

7:50 Documentar 360°GEO

* Nomazii din Kârgâzstan (Nomades du Kirghizstan, Franţa-Germania, 2009) Redifuzare

*Cu piscuri atingând peste 7.000 de metri, masivul Tian Shan marchează frontiera dintre China şi Kârgâzstan. De câţiva ani, din cauza accelerării topirii gheţarilor, păstorii semi-nomazi care îşi urcă primăvara turmele pe păşunile alpine au tot mai multe probleme la traversarea cursurilor de apă, transformate în torenţi.

Realizator: Wolfgang Mertin

Redactor: Corina Feleagă

8:45 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2