loader
Foto

„Arte, carte şi capricii”- ediţie în paşi de dans contemporan

Cu Liana Stanciu şi invitatul său, Gigi Căciuleanu – vineri, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR+ .

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Vineri, 4 martie, de la ora 21.00, la Arte, carte şi capricii, Liana Stanciu vă propune o călătorie prin lumea artelor... în paşi de dans contemporan - invitatul său special din această săptămână fiind coregraful Gigi Căciuleanu.

Unul dintre cei mai cunoscuti artiști români în străinătate, dansatorul şi coregraful Gigi Căciuleanu, pregătește un nou spectacol de teatru coregrafic, “I'Om DADA”, inspirat de textele lui Tristan Tzara, de la a cărui naştere se aniversează anul acesta 120 de ani – iar Liana Stanciu va încerca să afle, de la invitatul său, mai multe despre întâlnirea stilului GIGI cu DADA.

În general, fotografia este opera unui singur om. Tina Genovia Obreja şi Luiza Boldeanu au pornit de la ideea de colaborare între doi fotografi, o experienţă a două minţi care, împreună, pot da naştere unui proiect inedit. Aşa s-a născut seria de autoportrete duble IDENTITIES despre care Cătălina Filip aduce mai multe informaţii într-un material special.

Raluca Vasile este un exemplu de idee ajunsă la stadiul de dorinţă, apoi transformată cu pasiune în realitate. Să fii autor de parfumuri personalizate poate că e o eticheta exclusivistă, dar nici pe departe imposibilă. Marius Constantinescu re-vizitează unul dintre domeniile sale predilecte la Arte, carte şi capricii şi ne aduce noi şi surprinzătoare informaţii

Cel mai recent film al regizorului Alexandru Solomon face parte din seria EUROPA SCRIITORILOR – o colecţie de 16 documentare produse şi difuzate de prestigiosul canal Arte. Pelicula se intitulează ROMÂNIA: PATRU PATRII. Care au fost cei 4 scriitori romani aleşi de Alexandru Solomon pentru a-şi spune părerea despre ROMÂNIA LOR, aflaţi din reportajul realizat de Steluţa Matios.

Literatura de limbă engleză vă aşteaptă... la doar un click distanţă! Vorbim despre un proiect al Catedrei de Limba Engleză a Universităţii Bucureşti prin care orice îndrăgostit al limbii lui Shakespeare are ocazia de a citi, dar şi de a downloada, gratuit, volume bilingve. Mai multe informaţii despre acest proiect şi despre altele, aflaţi vineri, de la 21.00, la TVR 2.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

 

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2